БСП не е предлагала никога мораториум върху частните болници. Нашето

...
БСП не е предлагала никога мораториум върху частните болници. Нашето
Коментари Харесай

Защо БСП поиска да се спре лицензирането на нови болници

" Българска социалистическа партия не е предложила в никакъв случай мораториум върху частните лечебни заведения. Нашето предложение е да не се издават лицензи на каквито и да е лечебни заведения до уточняване на здравната карта на страната. Искаме да избегнем издаване на лицензи в 12 без 5 ". Това съобщи по Нова тв проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия.

Той разяснява предлагането на партията си за мораториум върху лицензирането на нови лечебни заведения. Това провокира изострен скандал в опазването на здравето.

" 99% от последните лечебни заведения, сключили контракти с НЗОК, са частни лечебни заведения ", посочи Александър Иванов от ГЕРБ.

Той беше безапелационен, че партията му няма да утвърди предлагането на политическите си съперници, защото то е " противоконституционно ".

По думите на Михайлов, доста от в този момент съществуващите клинични пътеки включват в себе си заболявания, които са напълно разнообразни по своята биологична експанзия и надлежно - по цена на лекуване.

" По този метод се дирижира потокът тези пациенти, които са релативно по-евтини, да отидат и да получат същия финансов запас от лечебните заведения, които ги обслужват. А най-тежките пациенти да бъдат ориентирани към други лечебни заведения ", разясни депутатът на Българска социалистическа партия. И добави, че по този начин най-големите лечебни заведения получават най-тежките пациенти.

" Частните лечебни заведения, които се обитават в постройките на държавните лечебни заведения, и държавното опазване на здравето, доведено до това положение, са факторите, провокирали настоящето състояние. И когато министерството стартира да се бори с тези аргументи, се появява това предложение, което малко измества тематиката ", отвърна Иванов.

" В това, което предлага Българска социалистическа партия, има нещо гениално. По този метод можем да решим доста проблеми. Знаем, че България е най-бедната страна. Нека тогава да забраним заведенията за хранене, магазините. И ще се оправим ", разяснява доктор Николай Болтаджиев, ръководител на Националното съдружие на частните лечебни заведения./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР