БСП не е еднолична партия. Отсъствието ми от листата щеше

...
БСП не е еднолична партия. Отсъствието ми от листата щеше
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Политиката е битка на идеи, замерянето с обиди е обидно за хората

БСП не е еднолична партия. Отсъствието ми от листата щеше да се трансформира в мотив за офанзива към Българска социалистическа партия. Прекалено дълго време Българска социалистическа партия занимава обществото със себе си, никой не го интересува това, хората ги интересува дали Българска социалистическа партия може да усъвършенства живота им.
Това разяснява президентът на ПЕС и претендент за евродепутат от Българска социалистическа партия – Сергей Станишев пред бТВ.

По мотив листата на партията с претенденти за европарламента, Станишев беше безапелационен, Българска социалистическа партия има късмет да завоюва изборите. " Отсъствието ми от листата щеше да се трансформира в съществена тематика на офанзива, че Българска социалистическа партия се отхвърля от европейската еднаквост, само че това към този момент няма по какъв начин да стане”, означи той.

" Политиката за мен е метод да подобриш живота на хората. Всичко останало е един кариеризъм ", сподели още Станишев.

Той съобщи, че егото му по никакъв метод не е наранено, по тази причина, че Елена Йончева е отпред на евролистата на Българска социалистическа партия. " Аз съм постигнал задоволително в живота си. За мен идеята в този момент е да спечелим тези избори. Това е значимо за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата идея да променим в Европа нещата, които не харесваме през днешния ден, а те са доста ", съобщи Станишев.

По думите му решението за това кой да влезе в листата и на кое място, е доказателство за това, че Българска социалистическа партия е демократична партия. Това, че в нея са намерели място и нови лица, съгласно Станишев е доказателство, че партията се обновява и има път напред. " Имахме диалог през вчерашния ден цялата листа, ние сме един екип, всеки от нас може да способства за спечелването на изборите ", изясни Станишев.

" Националният съвет преподреди листата посредством скрито гласоподаване. Това изстреля нагоре двама млади социалисти, което е добре, има няколко мощни фигури измежду гражданската квота, има и мощни партийни водачи, всеки способства нещо ", безапелационен беше Сергей Станишев.

Като водач на опозицията 2009 -2013г съм имал единствено една среща с Борисов и тя беше по негова покана по отношение на Белене. Водил съм ясна и безапелационна борба с ГЕРБ. Категорично няма сделка за кабинета „ Орешарски “.

Обявяването на Делян Пеевски като началник на ДАНС Станишев за следващ път означи, че това е било политическа неточност, само че " аз съм си платил цената за това ", сподели водачът на ПЕС. По думите му през днешния ден това не му тежи, тъй като би трябвало да се гледа напред, а не обратно. Станишев отхвърли да разяснява Пеевски сега и не отговори на въпроса дали счита, че Пеевски е претърпял катазис, с цел да е заслужен за евродепутат.

Относно определението „ чеверме –социалисти “, какво даде през вчерашния ден на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов, Станишев разяснява, че персоналните нападки са обидни за гласоподавателите, тъй като те не са глупави. По думите му би трябвало да се приказва за хрумвания и тези, а не де се употребява сходна реторика, тъй като за хората е най-важно дали имат работа, дали приходите им разрешават заслужен живот, дали могат да се погрижат за родителите и децата си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР