БСП – София подаде сигнали до 23-та, 24-та и 25-та

...
БСП – София подаде сигнали до 23-та, 24-та и 25-та
Коментари Харесай

БСП – София: Има сериозна опасност от нарушаване на Изборния кодекс при предаването на протоколите на СИК

БСП – София подаде сигнали до 23-та, 24-та и 25-та РИК, както и до ЦИК, за нарушение на наредбите на чл.100, ал.1, т. 2, т. 3, т. 4 на Изборния кодекс. Представители на Политическа партия „ Воля “ всеобщо не се явиха в изборните пространства, с което затрудниха съществено дейностите на СИК от 23-ти, 24-ти и 25-и Избирателни региони в предизборния ден, при откриването на изборния ден, при обезпечаването на свободното и умерено протичане на гласуването в изборните секции, както и при броене на гласовете за кандидатските листи.

Налице е сериозна заплаха за нарушение на член 285, ал.1, връзка с член 378 от ИК, които изискват предаването на протоколите с изборните резултати на РИК, да се реализира от ръководител или заместник-председател, секретар и член на СИК, препоръчани от разнообразни партии и обединения. При неявяване на представители на три разнообразни политически сили е невероятно законосъобразно предаване на протоколите.

Българска социалистическа партия – София упорства 23-та, 24-та и 25-та РИК и ЦИК да подхващат съответните ограничения за обикновено привършване на гласуването, отчитане на изборните резултати и предаването на секционните протоколи на РИК.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР