БСП натисна червеното копче и лиши 2 млн. българи извън

...
БСП натисна червеното копче и лиши 2 млн. българи извън
Коментари Харесай

Йордан Цонев: БСП лиши 2 млн. българи извън ЕС от правото да гласуват за ЕП

" Българска социалистическа партия натисна аленото копче и лиши 2 млн. българи отвън Европейски Съюз от правото да гласоподават за Екологичен потенциал. Нито една дума за това фундаметално право, а единствено за повдигане на прага за преференциите. А ние от Движение за права и свободи чакахме, че това ще е проблем, съобщи в „ Здравей, България “ зам.- ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.  

``
реклама

Позицията на Движение за права и свободи по въпроса за преференциите е поредна още от въвеждането на преференциите. Ние считаме, че това не е мажоритарен детайл и считаме, че този предел е непочтен. Това сподели заместник-председателят на ПГ н Движение за права и свободи Йордан Цонев в ефира на „ Здравей, България ” във връзка на измененията в Изборния кодекс. 

" Не чакахме безспорната безмилостност на обществото за приоритетността на проблемите. Ако това за част от обществото е проблем, чакахме, че за цялото общество ще бъде проблем лишаването на  2 млн. български жители от правото да гласоподават. Никой, с изключение на Движение за права и свободи, в пленарна зала не взе отношение по този въпрос ”, сподели още той.

Цонев разяснява и съмненията за подмолни сделки, който изрази Българска социалистическа партия.

„ Чета през днешния ден в решенията на пленума на Българска социалистическа партия, че имало подмолни сделки в полза на някои партии. Колко подмолно е да направиш консултация в Народното събрание в стаята на Движение за права и свободи, сред Цветанов и шефа на правната комисия Данаил Кирилов и управлението на ПГ на Движение за права и свободи пред очите на всички публицисти. Говорихме за уседналостта. Основната тематика на диалога беше машинното гласоподаване. Ние казахме, че Движение за права и свободи няма да поддържа нито едно от предложенията, в случай че не бъде признато машинното гласоподаване да бъде признато напълно, освен това без хартия ”, посочи депутатът.

Йордан Цонев удостовери позицията на партията, че до момента в който не се основат условия за промяна на модела на ръководство, Движение за права и свободи не вижда изгода от предварителни парламентарни избори. „ Според нас би трябвало да се размени моделът на аритметичните болшинства с този на програмните болшинства ”, съобщи депутатът.

Цонев разяснява и възможното несъгласие, което може да наложи президентът Румен Радев на признатите измененията в Изборния кодекс. " Ако президентът наложи несъгласие, се надявам да вземе отношение и по въпроса по тази причина, че 2 млн. български жители са лишени от правото да гласоподават, както и че други български жители са лишени от правото да си приказват на майчин език ”, сподели Йордан Цонев.

По мотив на вчерашния всеобщ пердах в Кюстендил, който приключи с убийството на 35-годишен мъж депутатът беше безапелационен, че никой не би трябвало да етнизира престъпността. 

„ Не може да приказваш за цяла една общественост като създател на незаконни действия. Отдели членове, които са хванати, би трябвало да бъдат наказвани. В доста от случаите ние виждаме по какъв начин Вътрешна македонска революционна организация се възползва от това и етнизира казуса и се питаме дали цената да вкарат един евродепутат няма да подпали етническата рогозка на България ”, разяснява депутатът.  

По думите му за решаването на казуса с гетата са нужни сложни ограничения и политика на страната.

„ Но не е добре при минус10 градуса да изкараш багерите и да оставиш деца на улицата. Не считам, че това е решение на ромския проблем ”, сподели още Йордан Цонев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР