БСП настоява за увеличение на броя на семействата, които получават

...
БСП настоява за увеличение на броя на семействата, които получават
Коментари Харесай

БСП иска енергийни помощи да се дават на 400 000 семейства

Българска социалистическа партия упорства за нарастване на броя на фамилиите, които получават помощи за отопление.

На конференция в централата на партията водачът Корнелия Нинова разяснява идното нарастване на цената на природния газ, което ще докара до повишаването на редица артикули и услуги.

Нинова напомни, че през месец юли токът нарастна с 2%, а парното – със 7%.

„ Смятаме, че доста мъчно българските жители ще понесат този ценови потрес, тъй като 1,6 млн. души живеят под линията на беднотия от 321 лв. “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия, представена от БГНЕС.

В момента 204 635 фамилии получават помощи за отопление, само че съгласно Българска социалистическа партия броят има би трябвало да бъде повишен на 400 000. При определянето на броя им употребява интернационален и международен аршин за това енергийна беднотия, съгласно който за енергийно оскъдно се счита семейство, което отделя над 10% от приходите си за сила.

Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия би нараснала и сумата на енергийните помощи от 347 лева на 403 лева, с което да бъде покрито предстоящото повишение на цената на енергоизточниците.

Според нея това ще коства на бюджета към 86,2 млн. лева „ Откъде да се вземат тези пари? На 1 август на Министерски съвет 2018 година министър председателят Борисов разгласи, че остатъкът е 2,23 милиарда лева Това не са негови персонални пари, макар че години наред ги харчи като такива “, сподели Нинова и разгласи, че това се случва най-често за пътища, които се разрушават и за санирани блокове, които се разпадат, тъй като от там може да се краде.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР