БСП настоява за изслушване в парламента на екоминистъра Нено Димов

...
БСП настоява за изслушване в парламента на екоминистъра Нено Димов
Коментари Харесай

БСП иска изслушване на Нено Димов и Петя Аврамова заради водната криза

БСП упорства за чуване в Народното събрание на екоминистъра Нено Димов и районния министър Петя Аврамова поради казуса с водата. Това заяви водачът на социалистите Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на партията.

"Три области в страната са в режим на водата и пред водна рецесия - Перник, Ловеч и Плевен ", сподели Нинова. Тя попита докога хората ще заплащат повече. Социалистите имали оферти по тематиката и имат намерение да внесат запитване с подписи за спор.

"Уважаеми ръководещи депутати от ГЕРБ, знаете ли кой дава отговор за водната промяна? Май не. Беше Нанков, след това беше Малина Крумова, след това като върнахте Нанков - отново Нанков. Сега кой е? Не единствено, че не знаете кой ръководи тази промяна, просто промяна няма. Постоянно събирате от хората от ден на ден и повече пари, никакви вложения, влошено качество на доставката, влошено качество на водата ", уточни още водачът на Българска социалистическа партия. Тя предизвести ръководещите "да не си помислят за ново нарастване на цената на водата на фона на безсилието, което показват ".

Нинова напомни, че през 2016 година загубата на вода е 60 %, а през 2017 година доближава до 61.24 %. В същото време ремонтите по водопреносната мрежа са 0.5 %. А в последните години непрекъснато се усилва цената на водата. От 1 януари тази година в Шумен тя стигна до 3.4 лева, във Варна - 3 лева, в Добрич - 3.35 лева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отговори, че в случай че Българска социалистическа партия в четвъртък има съответно искане, ще бъде направено всичко допустимо Аврамова и Димов да бъдат в зала. "Свързах се с госпожа Аврамова, тя е в заплатен годишен отпуск. Г-н Димов няма опцията да пристигна. Те са ангажирани с решаването на казуса. Ако на следващия ден имате съответно направено искане, ще създадем всичко допустимо те да бъдат тук. В момента не могат да се явят, защото не е авансово декларирано вашето искане за това да ги привикаме ", посочи Караянчева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР