БСП настоява проектът на Национален план за възстановяване и устойчивост

...
БСП настоява проектът на Национален план за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

БСП настоява проектът на Национален план за възстановяване и устойчивост да се разгледа в парламента

БСП упорства планът на Национален проект за възобновяване и резистентност да мине през разискване в отрасловите комисии и да бъде гледан от пленарна зала. Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България " Драгомир Стойнев в декларация от името на група.

"Темата на днешната декларация е изпратената от Европейска комисия поддръжка за инциативата на Българска социалистическа партия националните парламенти да вземат участие в планирането и контрола на ръководство на средствата, които страните членки ще получат в границите на механизма за възобновяване и резистентност ", разяснява още Стойнев. Той уточни, че този инструмент има за цел да поправи вредите от рецесията с ковид и да приготви по-добро бъдеще за идващото потомство.

Драгомир Стойнев обърна внимание, че Европейска комисия предизвиква националните органи да се ангажират с необятни съвещания и да включат всички заинтригувани страни в създаването на националните проекти.

Според него на самодейността на Българска социалистическа партия за глоба на Народното събрание има явен политически подтекст, а точно подозрение, че този състав на държавното управление ще ръководи и подсигурява успеваемост и бистрота на милиарди евро обществен запас.

"Комисията за следващ път дава знак, че у нас е налице високорискова управническа и административна среда ", добави още Стойнев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР