БСП настоя за понасяне на на политическа отговорност заради разпространението

...
БСП настоя за понасяне на на политическа отговорност заради разпространението
Коментари Харесай

БСП иска оставки заради разпространението на болестта

БСП настоя за понасяне на на политическа отговорност поради разпространяването на заболяването африканска чума по свинете у нас. На брифинг в Народното събрание през вчерашния ден социалистите обявиха, че институциите не са реагирали съответно на заплахата, визирайки земеделския министър Десислава Танева и шефа на БАБХ Дамян Илиев и ръководителя на Централния епизоотичен съвет Томислав Дончев.

" Ситуацията е тежка. Три области към този момент публично оповестиха изключително състояние. От БАБХ оповестяват данни за три наранени свинекомплекса ", съобщи секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Пенчо Милков. Той предизвести, че обстановката се разраства с часове и това не е изненада. Повече от две години Българска социалистическа партия сигнализира за протичащото се посредством парламентарния надзор, въпроси, питания и разисквания в земеделска комисия, напомни депутатът.

Милков напомни, че болестта години наред е върлувало в Румъния и всички са били очевидци по какъв начин се доближава до границата с България. " На фона на опасността чумата да пристигна и у нас Националният епизоотичен съвет не е заседавал съвсем година. Екарисажите са затворени. Как тогава ще бъде погубен безвредно биологичният материал ", попита Милков. " Съществуват доста рискове, които ще се развият. На първо място това е загробването на животните. Това са тонове инфектирано месо ", изясни той. Според социалистите става дума за небрежност и за непросветеност, а виновните лица не са свършили работа и не са работили съответно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР