БСП настоя в парламента незабавно да се разгледат в комисиите

...
БСП настоя в парламента незабавно да се разгледат в комисиите
Коментари Харесай

БСП иска да се спре концесията на летище София с промени в закона

БСП настоя в Народното събрание неотложно да се прегледат в комисиите на Народно събрание измененията в Закона за концесиите, засягащи възбраната за концесиониране на обекти от националната сигурност, което ще приключи и оповестената от Министерски съвет концесия на Летище София.

Законопроектът се бави от ръководещите към този момент три месеца, оповестяват от Българска социалистическа партия. Социалистите желаеха незабавно да влезе за разискване в комисиите на Народно събрание и Законът за персоналната помощ.

На 18 юли Българска социалистическа партия не съумя да спре концесията на летище София. Още тогава от там показаха, че то е печелившо и дефинираха като цялостен парадокс с парите от концесията да се финансира БДЖ. Българска социалистическа партия изрази терзание, че след концесионирането му ще бъде понижен личният състав и ще се усилят летищните такси.

Според ГЕРБ от концесията ще има икономическа и финансова изгода за страната и ще се генерират нови работни места - по време на капиталовите действия и на употребата на обектите на летището. Като друга изгода ръководещите акцентираха обезпечаването на бързи и качествени летищни услуги и развиването на аеропорта като съвременен бизнес център.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР