БСП настоя промените в Изборния кодекс, предложени от социалистите, да

...
БСП настоя промените в Изборния кодекс, предложени от социалистите, да
Коментари Харесай

БСП настоя парламентът да разгледа промени в Изборния кодекс

БСП настоя измененията в Изборния кодекс, препоръчани от социалистите, да бъдат прегледани от Народното събрание. Левицата желае видеонаблюдение при преброяването на бюлетините.

Депутатът Филип Попов дефинира като несериозни обясненията, че се чакат мнения на другите институции. Той се обърна към ръководещото болшинство:

„ Много пъти сме били очевидци на ваши законопроекти, които се внасят във вторник, а в сряда те към този момент са на банките на народните представители. Нека този законопроект да влезе в дневния ред на Народното събрание. Той е нужен поради честността на идните избори. Защо за следващ път нашите оферти, касаещи Изборния кодекс, не намират място в дневния ред на Народното събрание “.

Преди това без спор народните представители взеха решение, че няма да работят от 8 до 24 март. Парламентът няма да заседава в този интервал, а при нужда, ще се свика изключително. Контролът върху изпълнителната власт ще се реализира с писмени отговори на въпроси.

Последното съвещание ще бъде на 25 март от 10.00 часа – тогава ръководителят Цвета Караянчева за последно ще удари парламентарния звънец и ще закрие 44-тото Народно заседание.

Депутатите ще прегледат на първо четене и промени в Гражданско-процесуалния кодекс, които вкарват народен указател на запорите.

В предпоследната седмица от работата на законодателния орган народните представители ще одобряват и годишния отчет на Антикорупционната комисия. Очаква се в четвъртък ръководителят ѝ Сотир Цацаров да регистрира свършеното в региона на противодействието на корупцията за 2020 година

Според данните в отчета получените сигнали за спор на ползи са се нараснали фрапантно спрямо предходните 2 години.

Депутатите ще гласоподават и държавни парични награди за период от 3 година на 65 създатели за повсеместен принос в региона на културата.

В програмата на Народното събрание за тази седмица е планувано и чуване на вицепремиера Томислав Дончев за готовността на България да показа пред Брюксел окончателния вид на националния проект за възобновяване и резистентност.

Дончев ще би трябвало да обясни и стадия на подготовка за програмния интервал 2021-2027 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР