БСП настоя премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и

...
БСП настоя премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и
Коментари Харесай

БСП вика в НС Борисов да каже за кибератаката

БСП настоя министър председателят Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и финансовият Владислав Горанов да обяснят в пленарната зала доколко е повреден публичният интерес след хакерската атака на системата на Национална агенция за приходите, при която бяха източени хиляди данни на физически и юридически лица.Това разгласи от парламентарната естрада депутатът от левицата Иван Иванов. " Каква е заплахата с днешна дата за страната? ", желаят да узнаят социалистите.

Депутатът от вътрешната комисия напомни, че въпросната " най-мощна хакерска атака " идва след пробива на системата на Митниците и Търговския указател, а на този декор имаме признати закони за киберсигурността и за битка с тероризма.

" Днес сме очевидци на най-мощната хакерска атака. Личните данни са източени, страната гърми. Моля да поканите министър-председателя Бойко Борисов, персонално виновен за националната сигурност ", съобщи Иванов. И добави, че вътрешният и финансовият министър също би трябвало да обяснят какво се случва и доколко е пробита системата на Национална агенция за приходите, както и дали има заплаха от изнасяне на данни и източване на сметки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР