БСП настоя днес сделката за ремонт на бойните самолети Су-25

...
БСП настоя днес сделката за ремонт на бойните самолети Су-25
Коментари Харесай

Искат преразглеждане на сделката за ремонта на Су-25

БСП настоя през днешния ден договорката за ремонт на бойните самолети Су-25 да бъде преразгледана. Социалистите я дефинираха като „ следващ обир “, с който се погазва българския народен интерес и се подценява Народното събрание.
От „ Обединени патриоти “ нарекоха тези изказвания политическата офанзива против Вътрешна македонска революционна организация и водача Й Красимир Каракачановл.

Според Българска социалистическа партия жестоко нарушаване е, че покана за присъединяване в публичната поръчка за ремонт на самолетите са получили единствено две компании от Русия и Беларус, само че не и българският цех „ Авионамс “.

Депутатът Николай Цонков упрекна вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов в „ неистина “, тъй като споделил пред Народното събрание, че не е известен за българския цех, че може да извърши подобен ремонт. „ Това не е правилно, тъй като българският цех има и лиценз и е осведомил, че „ Авионамс “ може да извърши поръчката и то за доста по-ниска стойност “, сподели той.

Атанас Зафиров сложи под въпрос финансовата адекватност на договорката.

„ Ние никога не сме срещу ремонта и модернизацията на тези самолети. Искаме да знаем обаче, що за договорка е тази, която стартира от 41 милиона лв., скача на 80 и в последна сметка си стискат ръцете за 180 милиона и запитвам аз, що за договорка е това, в която милионите хвърчат с галактическа скорост нагоре-надолу “ сподели той.

Депутатът от парламентарната група „ Обединени патриоти “ Юлиан Ангелов дефинира изказванията на Българска социалистическа партия като политическата офанзива против Вътрешна македонска революционна организация и водача ѝ Красимир Каракачанов.

„ Тези удари на партии против Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация обслужват и непознати национални ползи на разнообразни страни, които нямат полза България да има мощна, съвременна войска “, сподели Ангелов.

„ Всички тези договаряния и диалози, които се водят за превъоръжаване в трите рода войски, Министерство на защитата ги прави без ходатайство и консултантски компании. Естествено тези кръгове от компании и хора, които са изкарвали на гърба на министерството милиони през годините, десетки милиони, в този момент имат полза от това и военният министър и Вътрешна македонска революционна организация да бъдат удряни по всевъзможен метод и своего рода престижа да бъде махнат, с цел да може всичко да стартира още веднъж и още веднъж да вземат участие “, сподели депутатът от „ Обединени патриоти “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР