БСП напусна парламента по три причини - защото управляващото мнозинство

...
БСП напусна парламента по три причини - защото управляващото мнозинство
Коментари Харесай

Нинова: Кога БСП ще се върне в парламента? Зависи от ГЕРБ - кога ще върне върховенството на закона

Българска социалистическа партия напусна Народното събрание по три аргументи - тъй като ръководещото болшинство жестоко наруши законите на България - да вземем за пример за машинното гласоподаване, за промяна на ЦИК, лиши права на жители - на правосъден надзор, на преференции, и трето - това стана не с разговор, а в див пазарлък по парламентарните стаи измежду нощ. 
 Тодор Байчев, Българска социалистическа партия: Можем да влезем в Народното събрание още веднъж след решение на пленум
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по Българска национална телевизия. Кога социалистическата партия ще се върне в Народното събрание зависи от ГЕРБ - дали ще възстановят върховенството на закона и правата на хората, дали ще се промени политиката " ти на мене, аз на тебе ", изясни Нинова. 

Тя добави, че досегашните напускания на Българска социалистическа партия на Народното събрание са били по съответни аргументи, които са били задоволени. Първо - отстраняването на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев от поста началник на Народното събрание, повторно - поради промяната на Валери Симеонов като вицепремиер след абсурда с майките на деца с увреждания, напомни Нинова. 

Тя разяснява несъгласията сред Българска социалистическа партия и ПЕС: Да, ние сме срещу Истанбулската спогодба и няма да отстъпим, каквото и да реши ПЕС или Сергей Станишев. Може да е несъгласие с ПЕС, само че няма да променим позицията си.

11 орагнизации към този момент са оповестили единодушие с Българска социалистическа партия, стана ясно още от думите на водача на Българска социалистическа партия. Другата седмица ще имаме среща с европейските посланици, разгласи тя. 

Нашият метод не е нито силов, нито мощен - той е кардинален, безапелационна бе тя. Предсрочните избори не могат да бъдат цел, те са средство за смяна на системата, за възстановяване живота на хората, изясни Корнелия Нинова. 

Диагнозата на Движение за права и свободи за страната е вярна, лекуването, което оферират, съгласно нас - не. Те оферират програмен кабинет от всички партии. Всички партии във властта, с цел да са добре, хората - извън, те остават съпротива. Това за нас е безусловно недопустимо, безапелационна бе Корнелия Нинова.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР