БСП напуска Председателския съвет в народното събрание. Това заяви лидерът

...
БСП напуска Председателския съвет в народното събрание. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

БСП напуска Председателския съвет в НС

БСП напуща Председателския съвет в националното заседание. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
 
" Напускаме Председателския съвет, решавайте вие каква законодателна стратегия да внасяте в зала. В комисиите, в които имаме импортирани законопроекти, през днешния ден внасяме подписи на една трета от депутатите, членове на комисията. Искаме наложителното привикване на комисии, с ексклузивен дневен ред, разглеждане законопроектите на " Българска социалистическа партия за България ", уточни Нинова.
 
Тя упрекна Димитър Главчев в двойни стандарти, който по-рано моли Българска социалистическа партия към процедура, с която да внесе сама предложенията си в зала. " Знаейки, че не можем да го създадем, защото не са изтекли периодите, закрепени в правилника. Тази процедура не важи за ръководещите, влиза закон и на другия ден се гледа, ясни са двойните стандарти. Не разчитаме към този момент на дадена дума, тъй като към този момент неведнъж поставихме въпроса, беше ни давана такава и не се изпълняваше ", уточни Нинова.

" Има хубава вест - на втория месец от свикването на Народното събрание има импортирани законопроекти от Министерски съвет и от ръководещото болшинство. Очевидно нещо ще свършим преди да се разпуснете във почивка, изморени от тежкия труд ", сподели още аленият водач.
 
 Българска социалистическа партия

Преди това зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев възрази от парламентарната естрада против метода на работа на българския парламент, в който се гледали само и единствено законопроекти, импортирани от Министерски съвет или от ръководещото болшинство.
 
" Има импортирани законопроекти, които не се гледат в комисии, считаме, че това е преднамерено отношение към опозицията. Разбирам желанието ви да има борба, конфликти и по такива проблеми, само че ние би трябвало да почитаме българските жители. Близо 1 млн. български жители са застанали зад законодателните начинания на " Българска социалистическа партия за България ", посочи Стойнев.
 
 БГНЕС, списък

" Ваша е волята дали ще гласувате за или срещу законопроектите, само че те би трябвало да се дебатират в пленарна зала. Високомерно отхвърляте тези законопроекти, даже не си вършиме труда да ги гледате в комисии. Тази наклонност, не е ориентирана толкоз към нас, това не ни наскърбява, това е вашият жанр. Тя е ориентирана към българския парламентаризъм. Докато тази наклонност не се смени нямаме място в председателския съвет ", безапелационен бе Драгомир Стойнев.
 
От своя страна ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев се обърна към депутатите от Българска социалистическа партия - за какво откакто не са съгласни с дневния ред на Народното събрание, не създадат съответните законопроекти. Главчев изясни, че ще изпрати писма до всички ръководители на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към навреме разглеждане на законопроектите в комисии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР