БСП направи промени в ръководството на парламентарната си група.На свое

...
БСП направи промени в ръководството на парламентарната си група.На свое
Коментари Харесай

Нинова направи чистка сред депутатите от БСП

БСП направи промени в управлението на парламентарната си група.

На свое съвещание социалистите са решили да бъдат освободени от управителните постове Антон Кутев, който до момента беше зам.-председател на Българска социалистическа партия в Народното събрание, както и секретарят на групата Кристиан Вигенин. Това заяви от трибуната ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Според източници от левицата Кутев е разжалван поради рецензиите си към водача на партията Корнелия Нинова за загубата на евровота, изключително след отхвърли й да подаде оставка от управителния пост. Депутатът ще остане и без управителния пост в Комисията по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите в Народното събрание. На негово място отпред на комисията ще застане Георги Гьоков, а Кутев ще бъде изместен в Комисията по външна политика.

В управлението на лявата група влизат депутатите Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Данчев, които стават секретари на лявата групировка в Народното събрание. Очаква се следващите рокади в Българска социалистическа партия да станат факт още през идната пленарна седмица.

По непотвърдена информация Нинова има намерение да издигне Вигенин за зам.-председател на Народното събрание от квотата на Българска социалистическа партия. В момента постът за заместител на Караянчева, който се поставя на левицата, е към момента незает. Преди година и половина от него с болшинството бе отхвърлен Валерий Жаблянов. Тогава социалистите отхвърлиха да посочат негов правоприемник в символ на митинг.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР