БСП направи промени в ръководството на парламентарната си група. На

...
БСП направи промени в ръководството на парламентарната си група. На
Коментари Харесай

Нинова издига Вигенин за зам.-шеф на парламента, маха Кутев от постове в НС

БСП направи промени в управлението на парламентарната си група.

На свое съвещание соцдепутатите са решили да бъдат освободени от управителните постове Антон Кутев, до момента зам.-председател на ПГ, както и секретаря на групата Кристиан Вигенин, заяви от трибуната ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева.

Според източници от левицата първият е разжалван поради рецензиите си към соцлидерката за загубата на евровота, изключително след отхвърли й да подаде оставка от лидерския пост в Българска социалистическа партия, а вторият се употребява с доверието й и по тази причина ще бъде заплатен. 

По информация на NOVA точно затова Корнелия Нинова ще издигне за зам.-председател на Народното събрание от квотата на БСП Кристиан Вигенин. В момента непокътнатото място за лявата ПГ за заместител на Караянчева е към момента вакантно, откакто болшинството в профил от поста Валерий Жаблянов преди година и половина, а социалистите отхвърлиха да посочат негов правоприемник в символ на митинг.

Кутев пък ще остане без управителния пост в Комисията по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите в Народно събрание. На негово място отпред на комисията ще застане Георги Гьоков. Кутев пък ще бъде изместен в Комисията по външна политика. Очаква се следващите рокади в Българска социалистическа партия да станат факт още през идната пленарна седмица.

На мястото на Вигенин и Кутев в управлението на лявата група влизат депутатите Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Данчев, които стават секретари на ПГ. 

Смените са били гласувани на съвещание на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " на 2 юли, излиза наяве от информацията до управлението на Народното събрание, предоставена от зам.-председателя на групата Драгомир Стойнев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР