БСП наистина не са били съгласни с мерките, които са

...
БСП наистина не са били съгласни с мерките, които са
Коментари Харесай

БСП не били съгласни с мерките срещу чумата заради юридически пропуски

БСП в действителност не са били съгласни с ограниченията, които са взети от управляващите против чумната зараза в Странджанско, поради юридически и на практика пропуски, сочи стенограмата от председателския съвет на 17 юли. По време на съвета доктор Дамян Илиев, шеф на БАБХ, изяснява, че първата позитивна проба от страната ни е записана на 19 юни 2018 година, като е доказана от лаборатория във Франция с резултат от 23 юни. На 25 юни е издадена заповедта за евтаназия на животните в с. Кости.

Д-р Илиев изяснява, че когато една проба е доказана от лабораторията във Франция, няма потребност от друга, с цел да се задейства процедурата, само че все пак БАБХ са изпратили още 400 проби. Той разяснява и технологията, по която се пресмята в едно стадо дали има заболели животни и по какъв начин се преценя дали да бъде евтаназирано. „ Изчислява се по формули и система – не се взимат проби от всички животни в стадото, когато има подозрение за заболяване. По формула се пресмята какъв брой проби да се вземат от едно стадо, с цел да има над 95% сигурност, че има заболяване”, разяснява Илиев.

От стенограмата излиза наяве, че имунизацията на животните би била по-тежка от всички останали взети ограничения досега.

По време на съвета Илиев укорява хората, които са се събрали в отбрана на стадото на баба Дора. „ Тези хора не ги знам по кое време идват, къде отиват. Не знам какви са, налягали са към баба Дора, с цел да спасят нейните кози, а в това време там в близост сме потвърдили вирус”, споделя Илиев.

В хода на председателския съвет Корнелия Нинова показва редица юридически пропуски в работата на земеделското министерство и Министерство на вътрешните работи в дейностите им против разпространяването на чумата, заяви Би Ти Ви.

Нинова показва, че всички ограничения, които се подхващат за ограничение на болестта, би трябвало да се подхващат след подписана заповед от министър Порожанов, която да бъде доказана и от Валентин Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР