БСП на два пъти фалира България - първо при Луканов

...
БСП на два пъти фалира България - първо при Луканов
Коментари Харесай

Евгений Бакърджиев: БСП два пъти фалира България

БСП на два пъти банкрутира България - първо при Луканов през 1991-92, а след това при Жан Виденов през 1996-97. Ако при Виденов междинната заплата беше 6 $, в този момент е 600 - разликата е 100 пъти. Нека се опитаме да вършим изводите и да вървим напред - това е верният метод. Това напомни в "Офанзива с Любо Огнянов " някогашният вицепремиер Евгений Бакърджиев във връзка 22-годишнината от януарските митинги, довели до свалянето на държавното управление на Българска социалистическа партия на Жан Виденов.

"Един министър-председател се прави оценка какво е направил за сънародниците си, а не за брачната половинка и за фамилията си. А всички знаем, че България банкрутира през 1996-97 година ", уточни още някогашният вицепремиер от държавното управление на Иван Костов.

Той посочи още, че по времето, когато Жан Виденов е напуснал лидерския си пост в Българска социалистическа партия и поста министър председател, социалистите са взели решение на скрито свое съвещание да се извадят "всички директни газопроводи, тръби, 250 км инфраструктура, дружно с още 157 км тръбопроводи в градеж, с цел да бъде даден на "Топенерджи ", и оттова - разбирайте на Москва ", напомни Евгений Бакърджиев.

"Има нещо сбъркано в прехода ни, тъй като той се води от тези, които ни караха да строим комунизъм. Между народна власт и комунизъм се получава един доста комплициран демонизъм - една изкривена народна власт. Проблемът на Виденов бе, че държавното управление му вкара следени цени, при него бе направена всеобщата приватизация, не знам за какво това се не помни ", продължи Бакърджиев.

"В момента Европа търси себе си, демократичният модел става все по-отричан, той корозира. Тези процеси сега кипят и те ще се изразят на европейските избори. А в България е още по-сложно ", акцентира някогашният вицепремиер.

"Доколкото сме следили държанието на господин Бойко Борисов, той може с лекост да хвърли оставка, в случай че види, че напрежението ескалира. Но не виждам сега огромни групи в обществото, които да не са срещнали схващане ", по този начин той отговори на въпроса дали се задават предварителни парламентарни избори.

"България има 60 милиарда вътрешен брутен артикул, може да се запълват дупки, господин Огнянов ", усмихна се Евгений Бакърджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР