БСП изпреварва ГЕРБ в подкрепата на електората. Ако парламентарните избори

...
БСП изпреварва ГЕРБ в подкрепата на електората. Ако парламентарните избори
Коментари Харесай

АФИС: БСП изпревари ГЕРБ с процент и половина

Българска социалистическа партия изпреварва ГЕРБ в поддръжката на електората. Ако парламентарните избори са през днешния ден, партията на Корнелия Нинова ще получи 23,7%, а тази на Бойко Борисов - 22,2 на 100. 

Това демонстрират данните от национално изследване на организация АФИС, извършено от 2-7 ноември измежду 1010 души. 

Симптоми, че рано или късно това ще се случи се следят от средата на тази година, след като започва по-рязко наклонността към отлив на доверие в държавното управление и ръководещото болшинство. Пряко или индиректно процесът се подпомагаше и продължава да се подхранва както от периодическите кавги и корупционни разкрития, по този начин и от бурните разправии сред ръководещите съдружни сътрудници. С това обаче не се изчерпват факторите на въздействие върху развиването на политическата драма в навечерието на идната изборна година, настояват от АФИС.

Още от есента на 2017 година междинният дял на декларирания електорат на Българска социалистическа партия се колебае към 22%, плюс-минус 2%. В мандата на настоящия парламент смяната в съотношението сред двата полюса се дължи на ГЕРБ. След успеха в майските избори от 2017 година, поддръжката за партията на премиера доближи пикова стойност от 30% и оттогава се движи неотменно надолу. През последните три месеца силите са изравнени. Въпрос на месеци е ГЕРБ да стартира трайно да изостава. Въпрос е също по този начин, дали другата огромна партия ще показа пред разочарованите безапелационна опция, или статуквото ще се резервира.

Възможно е и нова мощ да влезе в опразненото поле с лозунги за смяна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР