БСП изпреварва ГЕРБ, сочат нагласите преди европейските избори според последното

...
БСП изпреварва ГЕРБ, сочат нагласите преди европейските избори според последното
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Има ерозия при ГЕРБ

БСП изпреварва ГЕРБ, сочат настройките преди европейските избори съгласно последното изследване на организация ”Тренд ”.
Така през април ГЕРБ губи 3% спрямо март, до момента в който Българска социалистическа партия съумява да задържи и даже да усили своята поддръжка. Твърдо на трета позиция остава Движение за права и свободи с близо 13 на 100.

" Можем да приказваме по-скоро за ерозия при ГЕРБ, в сравнение с за повдигане при Българска социалистическа партия - те резервират своите позиции. Темата с жилищата даде своето отражение върху електоралните настройки ", разяснява социологът Евелина Славкова в " България заран ".

По думите ѝ е доста мъчно да се каже коя партия ще вземе превес, защото не е ясно какъв брой души ще гласоподават. Според нея, в случай че ги е нямало подадените оставки и ръководещите не са реагирали по никакъв метод, разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е щяла да бъде още по-голяма.

Славкова уточни, че въпреки всичко социологическите изследвания са моментна фотография на това, което се случва и месецът, който остава до евровота, е дълъг период в политически аспект.

Според изследването на " Тренд " 30% от българите не знаят за кого и дали ще гласоподават.

" Това са хора, които по-скоро не гласоподават на всички избори, а когато нещо ги притегля. Част от тях се активизират, когато има нова политическа мощ, в тази ситуация ние нямаме. Тук се крие и така наречен протестен избор ", изясни Славкова.

По думите ѝ евроизборите са един тип избор на доверие или съмнение към държавното управление.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР