БСП избира днес главен редактор на партийния вестник Дума на

...
БСП избира днес главен редактор на партийния вестник Дума на
Коментари Харесай

БСП слага край на сагата с `Дума`, Румен Петков чака от пленума отговор на любовното писмо на АБВ

Българска социалистическа партия избира през днешния ден основен редактор на партийния вестник " Дума " на пленум на " Позитано " 20. Номинирани за поста са Таня Джаджева и Ивелин Николов, който сега е и.д. началник на изданието.
 Овчаров: Ти, Корнелия, стана водач на най-разединената Българска социалистическа партия, нямаш доста време да събереш частите
Според предварителната информация Николов ще бъде определен за титуляр от Националния съвет. Николов е единственият заемал поста по правилник - след решение на пленум. Той бе уволнен през 2011 година от издателя тогава Николай Малинов, поради поддръжка за Георги Първанов и АБВ. Слкаузата муедващите основни редактори - Юрий Борисов, Джаджева, и последният Йордан Мичев са били и.д. 

През ноември Националният съвет откри процедура за избор на основен редактор - титуляр и избра комисия за образуване на подбора с ръководител Иван Токаджиев. До избора на основен редактор, Народно събрание на Българска социалистическа партия дефинира длъжността да се заема от Ивелин Николов. 

Бившият и.д. основен редактор на " Дума " Йордан Мичев напусна  вестника на Българска социалистическа партия на 7 февруари и разгласи, че се прибира при фамилията си в Англия. Йордан Мичев се върна от Англия, с цел да стане и.д. на аленото издание, на 28 август м.г. той бе назначен, като смени на поста Таня Джаджева. 

През октомври обаче вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия излезе с позиция против управлението, като мотивът бе методът, по който бе назначен новият и.д. основен редактор. Подписалите се настояха Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия да анулира решението си за рокадата. След свадите Мичев стана зам.-главен редактор, а постът пое Ивелин Николов. 

Според предварителната информация на пленума през днешния ден Българска социалистическа партия ще разисква и съдружната си политика. В деня на влюбените - 14 февруари, водачът на АБВ Румен Петков разгласи, че  АБВ е изпратила документално предложение  до ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за подготовка на необятна и солидна лява коалиция със средносрочна вероятност - за евровота, локалните избори наесен и възможни предварителни парламентарни избори. 

„ Доколкото зная съвещанието на Висшия съвет на Българска социалистическа партия е в неделя. Разбира се, ние не можем да чакаме безпределно, само че в случай че фактически Българска социалистическа партия желае отстраняването на ГЕРБ от власт и ликвидирането на този циничен модел на ръководство, би трябвало да направи тази решителна крачка “, изясни Румен Петков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР