БСП искат от главния прокурор Сотир Цацаров да направи проверка

...
БСП искат от главния прокурор Сотир Цацаров да направи проверка
Коментари Харесай

ОП искат обяснение от Захариева, а БСП проверка от Цацаров за намеса на Туриция

БСП желаят от основния прокурор Сотир Цацаров да направи инспекция за интервенция на Турция. Обединените патриоти желаеха чуване на външния министъ Екатерина Захариева по същата тематика.
Обединени патриоти желаеха чуване на външния министър Екатерина Захариева в пленарна зала, откакто в четвъртък избухна дипломатическо напрежение сред България и Турция, оповестява БГНЕС. То пристигна поради изявлението на външния министър на южната ни съседка, в което той упреква София, че нарушава религиозните права на мюсюлманите,

От Българска социалистическа партия упорстват още основният прокурор Сотир Цацаров да стартира инспекция дали има интервенция на Турция при смяната на закона, заяви през днешния ден Корнелия Нинова. Според нея диалозите и намесите на турската страна са били многократни.

„ Проектът на България за ремонти в религиозния закон беше против всички типове права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени “, уточни Нинова.

От партията с изключение на интервенция на основния прокурор желаят още Бойко Борисов да даде отговори кой, по кое време и по какъв метод е въздействал върху държавното управление и за какво той се е съгласил.

Нинова прикани Обединените патриоти да изоставен държавното управление. По думите й, в случай че не го наравят значи, че утвърждават тази политика. Българска социалистическа партия желае Обединени патриоти да изоставен Народното събрание поради Закона за вероизповеданията.

Изказването от Турция, коментар на ДОСТ и мълчанието на Борисов са опасност за националната сигурност и етническия мир в България, счита водачът на Българска социалистическа партия.

Призив има и към президента Румен Радев да наложи несъгласие на закона и да свика КСНС.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР