БСП: Искаме парламент и премиерът да дойде да каже какво

...
БСП: Искаме парламент и премиерът да дойде да каже какво
Коментари Харесай

БСП: Искаме парламент и премиерът да дойде да каже какво става в държавата

БСП: Искаме парламент и министър председателят да пристигна да каже какво става в страната
Българска социалистическа партия внася подписи за изключително съвещание на Народното събрание другата седмица, на което желаеме да изслушаме премиера Бойко Борисов за рецесията в електронните системи. Искаме парламент и министър председателят да пристигна да изясни какво става в страната, какви ограничения ще се подхващат и най-много кой ще поеме политическата отговорност за това положение.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на изключителна пресконфренция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова посочи, че настояването е за две точки в дневния ред на изключителното парламентарно съвещание - чуване на министър-председателя Бойко Борисов за рецесията с електронните системи в България и по-конкретно с Търговския указател. А от през днешния ден, от няколко часа и уеб сайтът на Министерството на правораздаването не работи.

Като втора точка от Българска социалистическа партия оферират в изключителното съвещание на Народно събрание „ Обсъждане на опциите чуване на министъра на финансите страната да заплати, посредством обезпечителния си фонд при неплатежоспособност на застрахователните сдружения да върне парите на хората тези над 200 000 души, които са наранени, да влезе в техните права и към този момент страната България да води делата с кипърското застрахователно сдружение, да влезе в делото по неплатежоспособност и като страна да търси назад тези пари ”, сподели Нинова.

Крум Зарков акцентира, че четвърт милион души остават без застраховки, в резултат на банкрута на кипърско застрахователно сдружение, макар, че са си платили съответно. Според него има два метода от оттук насетне – единият е да са гледали какво подписват, да са гледали кой осигурител са заели. Този метод, съгласно него не е верен. „ Ние ще предложим и настояваме в Народно събрание да бъде разискван различен метод, а точно страната да обезщети хората, които съответно са си плащали вноските, след което да встъпи в техните права и тя страната, с нейния потенциал да взе участие в производството по неплатежоспособност в Кипър. Надали тези водачи, които са избрали тази застраховка, имат опция да отидат в Кипър, да се срещнат с тяхното законодателство и да си гонят правата. Това би трябвало да го направи страната “, съобщи Зарков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР