БСП иска отмяна на поръчката за изграждане на площадки за

...
БСП иска отмяна на поръчката за изграждане на площадки за
Коментари Харесай

БСП иска отмяна на поръчката за изграждане на площадки за бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново

БСП желае анулация на поръчката за създаване на площадки за бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново Да се анулира публичната поръчка за подготовка на площадки за настаняване на мигранти в Странджанско. За това се оповестиха през днешния ден от Българска социалистическа партия. Поръчката е оповестена на 15 март от Министерството на вътрешните работи и съгласно обществената документи касае три площадки в Малко Търново, Любимец и Елхово, в които да бъдат построени краткотрайни спешни центрове от затворен вид.
 
Според социалистите обаче това е належащо, поради обстоятелството, че сега миграционен напън не е на разположение.
 БГНЕС
Поръчката е за разполагане на спални контейнери за 3000 души 1600 от тях би трябвало да се разположат на площадката в Елхово, 1088 в Любимец, а настаняването на още 280 души би трябвало да бъде обезпечено в Малко Търново. От Българска социалистическа партия обаче желаят поръчката на обща стойност 8,3 млн. лв. без Данък добавена стойност да бъде анулирана.
 

" Ние не одобряваме без да има нужда да се построяват сходни бежански центрове. Защото ни се коства, че в миг, когато миграционният напън е на процедура нулев по нашата граница, в миг, когато анализите не демонстрират възможност от нова бежанска вълна в обозримо бъдеще да се вършат сходни планове единствено, с цел да се усвоят едни средства, които са предоставени от Европейската комисия, И за следващ път едни средства да се разпределят сред близки до властта компании ", изясни Кристиан Вигенин, секретар на ПГ на партията.-->
 
" Другият проблем е, че от наша позиция това се прави тихомълком, без да бъдат осведомени жителите, без тяхното единодушие, като в това число по тази тематика не е осведомена и локалната власт ", съобщи през днешния ден Вигенин.
 БГНЕС
Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов в писмена позиция по тематиката преди дни разгласи, че не става дума за нови бежански лагери. Въпросните площадки щели да бъдат пуснати в употреба единствено, когато е налице миграционен напън и когато е задействан проекта за изключителна обстановка, написа още в позицията.
 

Според нея кметовете и регионалните шефове по места са осведомени за поръчката, а средствата са европейски, отпуснати по фонд " Убежище, миграция и интеграция ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР