БСП иска отчет от финансовия министър Владислав Горанов кои фирми

...
БСП иска отчет от финансовия министър Владислав Горанов кои фирми
Коментари Харесай

Депутатите в спор кой кога се е разхождал по улица Московска“

БСП желае доклад от финансовия министър Владислав Горанов кои компании от хазартния бизнес какъв брой такси са внесли в държавния бюджет. Колко пари ще излязат от огромните и вълнуващи чекмеджета, желае да знае социалистът Румен Гечев .

Левите предизвикаха обсъждане с присъединяване на финансовия министър Владислав Горанов по тематиката за хазарта. Парламентът и обществеността са били подвеждани, че единствено избрани групи компании от този бранш са употребили преференции от българската страна, подлага на критика аленият народен представител.

По думите му с въведените законодателства от ръководещата партия ГЕРБ и техните спътници са въведени правила и правила, които са сложили участниците в хазартния бранш в неравностойни условия. Има компании, които не са плащали такси, сподели още социалистът и добави, че има обстоятелства, че доста от тези компании са свързани с лица, близки персонално до министри, до премиера, включително и сътрудници в Народното събрание .

Българския състезателен тотализатор е на загуба през годините и това се дължи само и единствено на неприятния мениджмънт на това дружество, е мнението на Менда Стоянова от ГЕРБ.

За Георги Свиленски Менда Стоянова е част от казуса с
хазарта и няма по какъв начин точно тя да предлага решения в сферата. Пет години чакаме нов Закон за хазарта, пет години едни 60 милиона лв. пътуват от " Московска " към някоя партийна централа , подлага на критика той, намеквайки местоположението на офиса на Васил Божков. Спорът в зала продължи с това кой по кое време е ходил по столичната улица " Московска ".

Финансовият министър Владислав Горанов недоумява за какво левите питат какви такси е платил
хазартът от 2015 насам. Проблемите, които са установени във връзка с дейностите на Държавната комисия по хазарта, надалеч не стартират при започване на 2015 година, посочи той по време на разискванията по тематиката за хазарта, инициирани от левицата.

Още от 2013 година за доста
хазартни оператори комисията по хазарта е приемала избрани правила, които да дават опция да се ползват 20% такса върху комисионните, а не 15% такса върху получените залози. Тогавашният финансов министър не бил осведомен по какъв начин се ползва законът. Законодателството било такова, че неплащането на държавни такси не било залегнало като нарушаване в наказателното законодателство.

Ако някой не заявява или не внесе такса, не е преследван от Наказателния кодекс по метода, по който се преследва този, който не е заявил и не е внесъл налози , изясни финансист номер едно. Владислав Горанов даде обещание на социалистите да им даде информацията, която желаят за заплащането на такси в хазартния бранш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР