БСП иска оставката на министъра на земеделието и храните Румен

...
БСП иска оставката на министъра на земеделието и храните Румен
Коментари Харесай

БСП иска оставката на министъра на земеделието заради убитите животни

Българска социалистическа партия желае оставката на министъра на земеделието и храните Румен Порожанов заради евтаназираните овце и кози в селата Воден и Кости, където беше намерено огнище на чума по дребните преживни животни.

Искаме оставката на министър Румен Порожанов, да не си измиват ръцете с шефа на БАБХ Дамян Илиев.  Порожанов и министър председателят Бойко Борисов носят персонална отговорност за случилото се с чумата по животните , разгласи водачът на левицата Корнелия Нинова след изключителния Председателски съвет в Народното събрание, който беше призован точно заради чумата по животните, който беше призован по молба на Оперативния щаб, който се занимава със обстановката.

" Не получихме отговор на научното мнение, издадено от центъра към Министерството на земеделието, с което четирима доктори, професори и експерти оспорват, че става дума за заболяване от чума. Искаме да се обясни защо тъкмо става дума ", сподели Нинова след Председателския съвет.

В отговор ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява, че " настояването на оставки от страна на опозицията е тяхното всекидневно упражнение " и добави, че е обикновено опозицията да критикува изпълнителната власт.

" Преди 10 дни имаше избор на съмнение. Опозицията си има систематичен метод, с цел да желае оставката на това държавно управление, тъй като тя желае да влезе през служебния вход и да ръководи. Трябва да бъдем виновни като политици, като държавници. Трябва да се демонстрира непоносимост към дейностите на някой, който желае да има безпорядък в страната. Никой от опозицията не предлага съответни ограничения. Те споделят, че това не е вярно ", сподели Цветанов.

Волен Сидеров пък прикани да не се позволяват спекулации с чумата по животните в Странджа . " Хора, които потеглят да ловят риба в мътна вода, да приберат  въдиците, да не се опитат да го вършат, тъй като е рисково за всички. Съжалявам, че опозицията не застана измежду нас. Не би трябвало да се работи с внушения, че нещо се прави нелегално. Всичко е тъкмо като ограничения. Имаме доказателства, че болест има ", добави председателят на парламентарната група на " Обединените патриоти ".

След изключителния Председателски съвет в Народното събрание Нинова за следващ път изрази тезата, че партията й е предотвратила напрежение в Шарково . " Освен заплаха от болест, сега имаме заплаха от гражданско непокорство, от ескалиране на напрежение и от конфликти. Предупредих и особено се обърнах към господин Цветанов с предложение всички да успокоим това напрежение ", сподели Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР