БСП иска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева,

...
БСП иска оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева,
Коментари Харесай

БСП иска оставката на Захариева заради декларацията за Втората световна война

БСП желае оставката на министъра на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от партията.

Българска социалистическа партия изрично възразява против присъединението на България към публикуваната през днешния ден декларация на министрите на външните работи на Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Съединени американски щати във връзка на 75 години от края на Втората международна война.

Подобни заявления в деня, в който капитулира Нацистка Германия, омаловажават милионите жертви, които сложиха завършек на най-човеконенавистния режим в историята на света, показват социалистите.

" Подчертаваме, че следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани съглашения от Антихитлеристката коалиция (СССР, Съединени американски щати и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 година Те бяха осъществени вследствие на успеха над фашизма във Втората международна война, вследствие на жертвата и саможертвата на милиони европейски жители и антифашисти, измежду които хиляди български антифашисти и бойци ", декларират от Българска социалистическа партия. Според тях тълкования и констатации, без съдържателни причини, не способстват за установяването на историческата истина както за събитията, довели до Втората международна война, по този начин и за нейния ход и резултат.

" Настояваме министърът на външните работи госпожа Екатерина Захариева да отдръпна подписа си и министър председателят да внесе в Народното събрание нейната оставка ", декларират от Българска социалистическа партия.

" Неоспорим факт е, че Денят на успеха - 9 май 1945 година, затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде късмет за дълготраен мир и за основаването на обединена Европа, от която България през днешния ден е част. Без Деня на успеха, нямаше да бъде вероятен Денят на Европа ", показват социалистите и поздравяват българските жители с двата празника. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР