БСП иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради по-високите

...
БСП иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради по-високите
Коментари Харесай

БСП се връща в парламента, иска оставката на финансовия министър

БСП желае оставката на финансовия министър Владислав Горанов поради по-високите дотации, които партиите са получили. Това съобщи зам.-председателят на алената група Драгомир Стойнев след съвещание на парламентарната група на Българска социалистическа партия. На него депутатите от Левицата взеха решение от на следващия ден да се върнат още веднъж в Народното събрание.

По закон политическите сили получават държавни дотации по 11 лв. за всеки получен глас. Малко преди изборите за европарламент обаче в «Шоуто на Слави» бяха изнесени данни, че през последните 3 година са вземали по 13 лв. на глас поради разминаване в текстове на законите за политическите партии и за държавния бюджет. В началото на тази седмица кабинетът одобри на автограф решение, с което въпросът да се почисти и съгласно което партиите на процедура би трябвало да връщат пари със задна дата. Финансовият министър Владислав Горанов изясни, че " наддадените пари " идват от дефиниция в закона, поради която сред партии и обединения, спечелили над 1%, се разпределят и гласовете за политически обединения с по-малка поддръжка.

Има голямо напрежение в обществото по непозволеното харчене на държавни средства, по тази причина ще се търси отговорност от министър Горанов, разгласи Стойнев през днешния ден. Българска социалистическа партия имала цялостна подготвеност да върне надвзетите средства, добави той.

Нито една партия не е реагирала, което е укоримо, само че виновността е напълно на финансовото министерство и на ръководещите, безапелационен бе Стойнев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР