БСП иска главният прокурор Сотир Цацаров да назначи вътрешна проверка

...
БСП иска главният прокурор Сотир Цацаров да назначи вътрешна проверка
Коментари Харесай

БСП иска главният прокурор да назначи вътрешна проверка в Районната прокуратура в Шумен

БСП желае основният прокурор Сотир Цацаров да назначи вътрешна инспекция в Районната прокуратура в Шумен на какво съображение е разпоредила на Икономическа полиция в града да изиска информация от партията за членовете, за участвалите в общински препоръки на Българска социалистическа партия и за присъствалите на делегатски събрания.

Питаме господин Цацаров употребена ли е в този случай прокуратурата в Шумен за политическа поръчка , сподели пред публицисти ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Откога Сектор " Противодействие на икономическата престъпност " не се занимава с корупция, а с следствие кой е член на Българска социалистическа партия, пита тя министъра на вътрешните работи.

Член на Българска социалистическа партия, който е бил държавен чиновник в Комисията за попречване и определяне на спор на ползи, е уволнен от работа поради това, че е бил член на Българска социалистическа партия, изясни проблема Нинова. Тя уточни, че условието за държавен чиновник е да не е член на управителен орган на партията. Нашият управителен орган е само Националният съвет, този човек не е бил член на Националния съвет, съобщи водачът на Българска социалистическа партия. Той е член на Общинския съвет на партията в Шумен, само че това не е управителен орган, тъй като в Устава на Българска социалистическа партия е записано, че управителният орган на партията е Националният съвет, добави тя.

Изисква се копие от протоколите от Общинския съвет на Българска социалистическа партия – Шумен от извършени съвещание съвсем през цялата 2017 година Там има какво се е разисквало, а нормално, когато има общински събрания, се разискват тактиките за локалните избори , кои ще бъдат възможните ни претенденти за кметове , сподели депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в предаването „ Лице в лице” по bTV.

--> Цялата партийна информация би трябвало да отиде в полицията, от там да се даде на прокуратурата, добави Стойнев.

По думите му структурите на страната може би се употребяват за принуда против политическия конкурент .

Икономическа полиция в Шумен работи по инспекция на сигнал до прокуратурата от един член или деятел на Българска социалистическа партия против различен член или деятел на партията, изясни министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред публицисти в Народното събрание.

Валентин Радев изясни, че член или деятел на Българска социалистическа партия в Шумен е написал сигнал против различен член или деятел на партията в Шумен с искане прокуратурата да ревизира дали сътрудника му, с който дружно са имали политическа кариера, е излъгал в декларацията си за спор на ползи, че не е членувал в Българска социалистическа партия. Прокуратурата издава разпореждане, с което задължава Министерство на вътрешните работи да извърши тази инспекция, уточни вътрешният министър. Само Икономическа полиция прави такава инспекция дали има погрешно наличие в някакъв документ, в тази ситуация в подадената декларация, посочи той.

Радев уточни, че сега се прави такава инспекция и по тази причина са написани писма до Българска социалистическа партия, в които се пита този член ли е и има ли политическа дейна активност. Не бива да се слага под подозрение работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и в тази ситуация на шуменската дирекция, разяснява той. Не одобрявам такова отношение към работата на Министерство на вътрешните работи , ние изпълняваме тъкмо постановлението на прокуратурата, съобщи вътрешният министър.

Главният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че ще направи инспекция на шуменската прокуратура, в случай че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подаде сигнал и показа информацията, която има. Той добави, че е имало инспекция по сигнал за документно закононарушение и сподели, че надали може да се приказва, че се ревизира партийна активност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР