БСП иска да се разработи и приеме общ стандарт на

...
БСП иска да се разработи и приеме общ стандарт на
Коментари Харесай

Гечев: Нещо не е наред с доходите в България

БСП желае да се създаде и одобри общ стандарт на Европа по индикаторите за междинната работна заплата и пенсионното обезпечаване. Това показа пред Радио „ Фокус “ претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев.

"Минималната работна заплата у нас е най-малко с 20% по-ниска от това, което би трябвало да бъде ", изясни той. Гечев е на мнението, че доста от работодателите лъжат чиновниците си и ги принуждават да работят за минимална заплата, като по този метод лъжат освен тях, само че и страната.

„ Нещо не е наред с разпределението на приходите в България. Според статистика сега 1 млн. и 600 хиляди българи живеят под чертата на бедността. Това приказва за сериозен проблем, който може да се реши по два метода: Първо: най-хубавата обществена политика водеща до по-високи приходи са вложенията. Трябва да ги увеличим и да променим тяхната конструкция, посредством промени на европейските политики и стратегии в Брюксел, тъй че те да са по-полезни за източна Европа и България. Второ: значимо е кой присвоява резултата от вложенията. Дали са единствено избран брой българи, олигарси или са необятните национални пластове. Българска социалистическа партия в своята „ Визия за България “ и „ Визия за Европа “ предлага съответни решения на тези проблеми “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР