БСП иска да се проведе референдум по Истанбулската конвенция, обяви

...
БСП иска да се проведе референдум по Истанбулската конвенция, обяви
Коментари Харесай


БСП иска да се проведе референдум по Истанбулската конвенция, обяви лидерът на партията Корнелия

БСП желае да се организира референдум по Истанбулската спогодба, разгласи водачът на партията Корнелия Нинова.

Тя настоя да спре гледането на документа в Народното събрание, защото е основал голямо напрежение в българското общество. " Различни отзиви на Църквата, тежка полемика през вчерашния ден. Това е разделяне! ”, отсече Нинова.

Според нея към конвенцията не е прибавен обяснителният отчет, както и отчет на Министерския съвет, който да указва какви национални закони би трябвало да се трансформират след нейното одобрение. „ Няма изясненост, по тази причина желаеме да се спрат всички процедури по гледането й в Народното събрание. Да се направи същинска социална полемика и считаме, че този, който би трябвало да се произнесе по противоречивия въпрос, е българският народ ”, обяви тя.

Още на следващия ден Българска социалистическа партия ще внесе нужните подписи на народни представители от „ Българска социалистическа партия за България ” в Народно събрание с искане за решение за осъществяване на референдум по Истанбулската спогодба.

Нинова добави, че левицата продължава с внасянето на закони, които извършват условията на конвенцията- що се отнася до насилието над дами, деца, домашното принуждение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР