БСП има решение, че няма да участва в правителство с

...
БСП има решение, че няма да участва в правителство с
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Разговорите за бюджета се водят по инициатива на БСП

БСП има решение, че няма да взе участие в държавно управление с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “
„ Замразяването на бюджета ще значи да останат пенсионерите със същия размер пенсия, какъвто беше реализиран в постоянното държавно управление. И освен за пенсионерите – за всички обществени заплащания, минималната работна заплата ще остане на равнището от 22-ра година. И хората няма по какъв начин да чакат, че ще бъдат обезщетени по някакъв метод за инфлацията и високите цени. Никой не би трябвало да има илюзии, че по някакъв метод ще се размине нарастването на заплатите и обществените заплащания. Странно е, че служебното държавно управление се дърпа да вкара бюджет заради предлог, че от популизъм партиите ще го разширят доста и той няма да може да се извършва. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков в ефира на Нова.

„ Кой споделя, че няма да можем да се оправим с дупката в бюджета? Същият този финансов министър, който беше зам.-министър на финансите в постоянното държавно управление, с който персонално аз съм обсъждал обстойно и необятно във всички аспекти нарастването на пенсиите и сме реализирали тогава цялостно единодушие. Тоест всичко е било наред и няколко месеца по-късно тя стартира да приказва за недостиг. „ Продължаваме промяната “ застават зад подобен бюджет, а Борисов в едни от словоизлиянията си сподели, че ще дадат 3 милиарда за пенсии. Спомням си и думите на Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който сподели, че обществената стратегия на Българска социалистическа партия е една доста добра основа за диалог по бюджета. Говоря, че има схващане и виждане в другите партии “, изясни Гьоков за разискванията по бюджета и акцентира, че обществените ограничения на левицата получават утвърждение от всички направления.

Според него, в случай че служебното държавно управление продължи да се инати и да не внасят бюджет – една от опциите е да бъде редактирано импортираното от тях предложение за удължение на настоящия. „ Как по този начин финансовият министър се съгласи да има разноски по заплащания за придобиване на нови самолети, а няма по какъв начин да се направи промяна в бюджета за разноски за обществена политика. Въпросът тук е, че отговорността към България изисква разговор и взаимни отстъпки в някои направления. Ние сега няма да позволим на никой да ни подменя предизборните задължения и да ни слага условия. Ние сме виновна партия, по наша самодейност се водят диалозите за бюджета. Готови сме на рационални отстъпки, само че не и непременно, тъй като посредством нашата изборна стратегия сме поели задължения към хората “, уточни социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР