БСП има данни за внасяни от чужбина боклуци, които се

...
БСП има данни за внасяни от чужбина боклуци, които се
Коментари Харесай

БСП продължи с атаката срещу Ковачки - горял опасни боклуци

БСП има данни за внасяни от чужбина отпадъци, които се горят в някои наши топлофикации. Това съобщи аленият народен представител Таско Ерменков, който преди време " блесна " със сигнал по какъв начин има отрова във водата на София, а след това се " разкая ".
Според казаното от Ерменков пред Нова телевизия, схемата е обвързвана с Италия. Италианската страна плащала 200 евро на звук събран отпадък, а събралите го плащали по 53 евро на звук да го пращат в България. Няколко пъти съм бил сезиран от жители от Сливен, от Перник, че се горят боклуци, които отделят непоносима миризма , акцентира Ерменков. Той добави, че в случай че се горят отпадъци, които не дават отговор на определението " биомаса ", в действителност отделят нездравословни излъчвания - нещо, което не се случвало при съблюдаване на стандартите за горене на такива отпадъци (по-висока температура), които топлофикациите не могат да изпълнят.
Извън топлофикациите в Сливен и Перник, Ерменков непосредствено уточни и Топлоелектрическа централа " Брикел " . Всички посочени сдружения са на Христо Ковачки, против който Българска социалистическа партия подаде сигнал в прокуратурата. А Ерменков акцентира, че старозагорската Регионална инспекция за опазване на околната среда издала мнения, че нямало потребност от мнение за оценка за влияние на околната среда особено за горенето на боклуци в Топлоелектрическа централа " Брикел ".
Специално след последния случай безусловно на прашна стихия поради " Брикел ", след доста въпроси на Actualno.com Регионална инспекция за опазване на околната среда сподели, че ще санкции ТЕЦ-а с най-малко 10 000 лв..
Конкретно за отношението на Българска социалистическа партия към Ковачки и по какъв начин преди 5 години, на евроизборите, имаше директна акция с напън миньорите в " Бобов дол " да гласоподават за претендентите на Българска социалистическа партия! А месец по-късно, чиновник на ТЕЦ-а разяснява пред Actualno.com, че санкции няма и че в действителност става въпрос за процедура съгласно това кой е мощният на деня!
Когато си разрешил на един търговец да бъде с преобладаващо състояние на енергийния пазар, няма по какъв начин да става въпрос за безхаберие. Говорим за съучастничество - страната, в лицето на министъра на енергетиката, би трябвало да си застане на мястото и да ръководи държавната благосъстоятелност в полза на хората, не на един търговец, заключи Ерменков.
Трябва да се ревизира дали в Комисия за защита на конкуренцията няма някой от кадровата банка на партия " Лидер " и той да написа по какъв начин няма съгласуваност сред търговци на ток. " Имаме обосновано съмнение да считаме, че е по този начин ", акцентира Ерменков, без да приказва с имена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР