БСП и управляващите влязоха в задочен спор на тема мигранти.

...
БСП и управляващите влязоха в задочен спор на тема мигранти.
Коментари Харесай

БСП иска спиране на обществената поръчка за изграждане на центрове за мигранти

БСП и ръководещите влязоха в неприсъствен спор на тематика мигранти. От ляво желаеха преустановяване на публичната поръчка за създаване на краткотрайни спешни центрове за мигранти в Любимец, Елхово и Малко Търново и обявиха, че ще поддържат митингите. Заместник-вътрешният министър Красимир Ципов прикани левицата да не се заиграва предизборно със страховете на хората. И изясни, че площадките ще бъдат пуснати единствено при сериозен мигрантски напън.

 © БГНЕС
От ляво се оповестиха срещу построяването на сходни центрове тихомълком, без да бъдат осведомени хората и то в обстановка на нулев миграционен напън.
Кристиан Вигенин - Българска социалистическа партия: Искаме задоволително намерено държавното управление да каже дали се касае просто за асимилиране на средства или за подготовка за действително настаняване на бежанци, които ще бъдат връщани от Германия главно, а може би и от други страни-членки на Европейски Съюз.
От Министерство на вътрешните работи дадоха отговор, че няма да има заселване на територии с бежанци, а площадки за краткотрайни спешни центрове на охраняеми обекти, до които няма свободен достъп.
Красимир Ципов - зам.-министър на вътрешните работи: Спрете с това да предизвикате боязън у хората. Това са чисто и просто спекулации и операции по отношение на идните избори.
На територията на вашите обитаеми места няма да се строят бежански лагери и това би трябвало да стане ясно на всички вас. Трябва да сте спокойни.
Кристиан Вигенин - Българска социалистическа партия: Опасяваме се, че съществуването на подобен потенциал може в допълнение да подтиква връщането на мигранти и това опонира напълно на българския народен интерес.
Според Министерство на вътрешните работи това, че в този момент няма миграционен напън не значи, че България не би трябвало да има подготвеност с такива центрове.
Красимир Ципов - зам.-министър на вътрешните работи: И в случай че не се осъществя тази поръчка, те ще одобряват ли на " Позитано " 20 да бъдат осъществявани процедури, в които да се снема самоличността и да се ревизират документите на нелегално влезлите на територията на България мигранти.
Ципов уточни също, че съглашението за плана е подписано по време на служебния кабинет, формиран от президента Румен Радев. Както и че Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ сега ревизира процедура за доставка на 290 високопроходими автомобила, завършена от същия кабинет.
 Министерство на вътрешните работи: Не се строят бежански лагери в Любимец, Елхово и Малко Търново Министерство на вътрешните работи: Не се строят бежански лагери в Любимец, Елхово и Малко Търново
На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, ц...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР