БСП и ГЕРБ в Столичния общински съвет /СОС/ не успяха

...
БСП и ГЕРБ в Столичния общински съвет /СОС/ не успяха
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ не успяха да постигнат разбиране по проблемите в градски транспорт в столицата

БСП и ГЕРБ в Столичния общински съвет /СОС/ не съумяха да реализират схващане по проблемите в публичния градски превоз в столицата. В Кулуарите на Столичния общински съвет представители на двете обединения разясниха тематиката.

Калоян Паргов /БСП/ уточни, че желаят да продължат диалозите с водачите, а не толкоз със синдикалните водачи, тъй като явно претенциите на тези хора за изискванията на труд не са задоволени. Проблемни са изискванията на труд, свързани с материално-битови условия, най-много с съществуването на тоалетни, на чешми, разяснява той и добави, че на книга ги имало, само че съгласно водачите са под всякаква рецензия като условия. Той уточни, че би трябвало да се мисли и за решение на въпроса с дефицита на водачи, който води до доста изключителни смени. На фона на главната заплата от 850 - 950 лева с всички добавки, които им се дават и с класа прослужено време изключителният труд е главната добавка, която им дава опция да получават едни по прилични заплати, само че това е за сметка и на тяхното здраве и на всички, които употребяват градския превоз, сподели Паргов. Българска социалистическа партия упорстват обществено да бъдат оповестени резултатите от инспекциите на "Инспекцията на труда " и ДАИ в сдруженията за всеобщ градски превоз в столицата, сподели още Паргов.

Председателят на транспортната комисия в СОС Екатерина Йорданова /ГЕРБ/ уточни, че се грижат за хората в транспортните сдружения на София всеки ден. За условия на труд и за възнаграждение и за проблеми се приказва не от през днешния ден и от през вчерашния ден, разяснява тя и добави, че проблемите в сдруженията са от години. Не мога да схвана по какъв начин може да се вършат внушения, че изискванията на труд са неприятни, когато не стопираме да подменяме автопарка, когато сдруженията не стопират да влагат в изискванията на труд, свързани със сервизите, означи тя. Йорданова уточни, че се работи и върху казуса с дефицита на фрагменти в градския превоз от няколко години. Опитваме се да преодолеем този дефицит като насърчаваме дами, младежи, търсим спомагателни политики към тях, означи Йорданова. В отговор на репортески въпрос тя уточни, че приблизително на месец изключителният труд е сред 20 и 30 часа, съгласно данни от сдруженията. Тя означи, че на следващия ден и през почивните дни ще се срешне с оптимално доста водачи и ще беседва с тях освен като общински консултант, само че и като синдикалист в региона на превоза. Според нея всяка година би трябвало да се покачват приходите на водачите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР