БСП е склонна да се откаже настоящите ѝ министри да

...
БСП е склонна да се откаже настоящите ѝ министри да
Коментари Харесай

БСП е склонна да оттегли настоящите си министри, за да има правителство 


Българска социалистическа партия е склонна да се откаже актуалните ѝ министри да продължат да заемат постовете си, в случай че това бъде изискване за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент. Това стана ясно от думите на обществения министър в оставка Георги Гьоков пред Нова нюз.

В събота от “Продължаваме смяната ” оповестиха, че партийното управление организира изнесено съвещание в планински курорт, на което разисква.

Споменаваният като допустима номинация за идващ министър председател Никола Минчев пък заявява в петък пред Българска национална телевизия, че с сътрудниците му ще положат “всички старания ”, с цел да има държавно управление, а не предварителни избори, за които упорстват от ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ”.

“Склонни сме да оттеглим всички министри, които участваха в кабинета, стига да имаме решение, че би трябвало да създадем държавно управление, и то би трябвало да работи ”, разяснява Гьоков в неделя.

По мотив идното връчване на трети изследователски мандат от президента Румен Радев общественият министър сподели, че “няма драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат - дали на Българска социалистическа партия, дали на “Демократична България ”, дали на “Има подобен народ ” - въпросът е да има прагматизъм ”.

“Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с Движение за права и свободи и ГЕРБ ”, посочи Гьоков.

Той добави,ч е сред Българска социалистическа партия и Демократична България има разлики по тематиката по какъв начин би трябвало да наподобява съставът на идващия кабинет - дали да е чисто експертен или въпреки всичко да е формиран от политически фигури. Социалистите избират втрия вид.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР