"БСП е сама в борбата с корупцията. Трябва кураж, за

...
"БСП е сама в борбата с корупцията. Трябва кураж, за
Коментари Харесай

Стойнев: Сами сме в борбата с корупцията

"БСП е сама в битката с корупцията. Трябва кураж, с цел да се води тази борба, само че няма да се откажем ", съобщи пред БНР Драгомир Стойнев.

Заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ изясни, че казусът с корупцията касае към този момент и националната ни сигурност, заяви пресцентърът на партията.

По думите му Българска социалистическа партия е направила своите оферти и е станало ясно, че точно напълно самостоятелен орган, какъвто предлага, може да докара до действителен резултат в битката с корупцията.

„ ГЕРБ тотално се опълчиха на това наше предложение. ВОЛЯ евентуално също ще бъдат срещу “, съобщи Стойнев и напомни, че ВОЛЯ са помогнали да бъде отхвърлено ветото на президента на Закона за защитата и въоръжените сили.

Според него по този начин е станала ясна обединението, която е образувана. „ Който и каквото и да предлага, в случай, че и правосъдният министър Цачева съобщи, че корупцията не постоянно е закононарушение, защо да приказваме “, сподели социалистът.

Стойнев съобщи, че в случай че се одобри законопроектът на ГЕРБ, ще се сътвори един орган, който няма да има проверяващи функционалности и няма да свърши нищо.

„ Няма нищо неприятно да се сътвори един орган, даже и да има паралелни функционалности. Важното е кой ще ръководи този орган и да не се управлява от ръководещите, тъй като корупцията е, където е властта “, изясни зам.-председателят на ПГ на левицата.

Той акцентира, че съгласно Българска социалистическа партия шефът на този орган би трябвало да се назначава от президента, президентската институция би трябвало да е самостоятелна и без значение коя партия е излъчила кандидатурата на президента, тя да е еднообразно отдалечена от държавното управление.

„ Явно не такова е разбирането на ръководещите и част от опозицията в Народно събрание “, разяснява той.

Стойнев бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще продължава да упорства за действителна битка с корупцията, нищо че от няколко дни това за ръководещите е закононарушение.

„ Когато искаш да покажеш корупционна договорка и от идващия ден тя става детайл от национална сигурност, демонстрира единствено какви са задачите на ръководещите. Може би по този начин желаят да работи и бъдещият орган “, съобщи социалистът.

Той разясни, че става въпрос за скандалния случай с оградата по границата ни с Турция. „ В момента ни се споделя, че това е обект на националната сигурност и нито един публицист няма право да излъчи този филм и да покаже фотография. Какво тъкмо ще направи предлаганият орган от ръководещите във значим случай, като този? “, попита Стойнев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР