БСП е сама в борбата с корупцията. Трябва кураж, за

...
БСП е сама в борбата с корупцията. Трябва кураж, за
Коментари Харесай

БСП е сама в борбата с корупцията, твърди Драгомир Стойнев

БСП е сама в битката с корупцията. Трябва кураж, с цел да се води тази борба, само че няма да се откажем, съобщи пред БНР Драгомир Стойнев.
Той изясни, че Българска социалистическа партия е направила своите оферти и че точно напълно самостоятелен орган, какъвто социалистите предложили, може да докара до действителен резултат в битката с корупцията.

„ ГЕРБ тотално се опълчиха на това наше предложение. ВОЛЯ евентуално също ще бъдат срещу “, предвижда аленият политик.
Стойнев съобщи, че в случай че се одобри законопроектът на ГЕРБ, ще се сътвори един орган, който няма да има проверяващи функционалности и няма да свърши нищо.

„ Няма нищо неприятно да се сътвори един орган, даже и да има паралелни функционалности. Важното е кой ще ръководи този орган и да не се управлява от ръководещите, тъй като корупцията е, където е властта “, изясни зам.-председателят на ПГ на левицата.

Българска социалистическа партия държи ръководителят на тази институция да се назначава от президента.

„ Когато искаш да покажеш корупционна договорка и от идващия ден тя става детайл от национална сигурност, демонстрира единствено какви са задачите на ръководещите. Може би по този начин желаят да работи и бъдещият орган “, съобщи социалистът.

Той разясни, че става въпрос за скандалния случай с оградата по границата ни с Турция. „ В момента ни се споделя, че това е обект на националната сигурност и нито един публицист няма право да излъчи този филм и да покаже фотография. Какво тъкмо ще направи предлаганият орган от ръководещите във значим случай, като този? “, чуди се Стойнев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР