БСП е против отмяната на машинното гласуване за местни и

...
БСП е против отмяната на машинното гласуване за местни и
Коментари Харесай

БСП се обяви против отмяната на машинното гласуване

БСП е срещу анулацията на машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори, стана ясно от думите на зам.-председателят на ПГ на левицата Крум Зарков.
 ГЕРБ желае да анулира машинното гласоподаване на локални и парламентарни избори
Изказването му идва в отговор на препоръчани по-рано през днешния ден промени в Изборния кодекс от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, чиято цел е машинното гласоподаване да остане единствено на европейски и президентски избори. Мотивът е, че другите два типа избори са прекомерно комплицирани и тежки за организация и боравенето с машините носи огромни опасности, а и излиза прекомерно скъпо.

" Българска социалистическа партия изрично декларира, че е безусловно недопустимо да се анулира машинното гласоподаване за локалните избори ", съобщи Зарков.Той добави, че гледаме следващия епизод на сериала " опраскване на Изборния кодекс " и предвижда, че " Министерски съвет ще се покрие и ще каже, че това е въпрос на Народно събрание, а то небрежно ще реши този проблем ". Като образец за това уточни, че още на следващия ден е планувано съвещание на правната комисия за разглеждане на измененията.

" От през днешния ден противоположното преброяване стартира - ГЕРБ стопират парите за партиите, по-късно анулират машинното гласоподаване. Ами да отменим и преференциите тогава ", разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. 

" Трудно се носи машина на тил, тежка е, сътрудниците имат опит с чувалите, разбирам ги ", каза Добрев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР