БСП е основната партия, която застана зад кандидатурата на Румен

...
БСП е основната партия, която застана зад кандидатурата на Румен
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Радев е без алтернатива за нас


Българска социалистическа партия е главната партия, която застана зад кандидатурата на Румен Радев преди, а в този момент ще пази своя избор. Връзката сред Радев и Българска социалистическа партия е безусловно потвърдена в генезиса на неговата политическа кариера и неговия политичеки триумф. Това разяснява пред Българска национална телевизия Иван Ченчев от левицата. Той чака Радев да консолидира сериозна поддръжка и от други партии, тъй като се търси необятно обединяване в България.

Румен Радев е безалтернативен за нас, безапелационен бе Ченчев.

По отношение на парламентарния избор, социалистът подсети, че левицата е била единствената, която е посочила отговорност, подготвеност за разговор и готова стратегия. Според него другите партии в доста от случаите са бягали от отговорност, а Българска социалистическа партия е потвърдила през това време, че може да носи отговорност и да застава зад решенията си било то във връзка с президентството, било то в Народното събрание и отвън него.

Гледаме към изборите. Явяваме се на едно съревнование, в което всеки български глас е значим и ние се стремим и се борим за него, добави Иван Ченчев. Той посъветва " Продължаваме промяната " да не бързат, тъй като е имало и друга партия, която е заявявала съществени неща във връзка с смяната, а такива неща не са се случили. Много от социологическите организации дават сред четвърто и пето място на тази партия. Така че дано малко да се смирят и по-разумно политически да работят в тази обстановка, разяснява социалистът.

Според Ченчев проф. Герджиков е съществено име и съставлява сериозна институция, и съгласно него е най-сериозният противник на Румен Радев, а Лозан Панов няма късмет.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР