БСП е готова с жалбата до Конституционния съд срещу решението

...
БСП е готова с жалбата до Конституционния съд срещу решението
Коментари Харесай

Вигенин е доволен от кондицията на БСП и гледат към евроизборите

„ Българска социалистическа партия е подготвена с жалбата до Конституционния съд против решението на депутатите новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да изкарат цялостния си 9-годишен мандат ", съобщи пред Българска национална телевизия Кристиан Вигенин.

Той изясни, че преди да внесат жалбата ще обсъдят наличието ѝ с представители на „ Възраждане “ и „ ИТН “.

„ Фокусът на Българска социалистическа партия е към европейските избори “, добави Вигенин.

По думите му Българска социалистическа партия се намира в по-добра кондиция заради положителните резултати на локалните избори, а разделянето е преодоляно.

„ Изборът на нови управления в партията ще стартира директно след европейските избори “, сподели още Кристиан Вигенин.

Вигенин разясни и защо ще упорстват от Българска социалистическа партия при избора на управления на регулаторите с изтекли мандати.

„ Ние държим в тези регулаторни органи - някои от тях доста значими - КФН, Комисия за защита на конкуренцията Комисията за противопоставяне на корупцията да не влязат политически лица, както това се случи в този момент, а да влязат най-хубавите експерти. Не е проблем толкоз в партийното участие, само че ние държим тези органи да не бъдат разпределяни квотно. Едно на ГЕРБ, едно на Политическа партия, едно на Движение за права и свободи и оттова нататък каквото предложат това. Това е извращение. Не се търсят най-хубавите кандидатури, а в името на сглобката всеки предлага това, което сметне за най-удобно чисто партийно. Този метод е безусловно недопустим и застрашва ползите и на Европейския съюз “, сподели още Кристиан Вигенин.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР