БСП е готова да управлява. На 21 юли ще предложим

...
БСП е готова да управлява. На 21 юли ще предложим
Коментари Харесай

Весела Лечева: Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро?

БСП е подготвена да ръководи. На 21 юли ще предложим нашата визия за ръководство на България, ще представим нашата визия за решение на проблемите в най-чувствителните браншове. Това сподели в предаването Панорама по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Весела Лечева.

Не единствено Българска социалистическа партия подлага на критика българското европредседателство. Ние работихме за едно сполучливо председателство. Трябва да отбележим обаче, че печелят тези страни, които имат мощни цивилен общества, свободни медии и мощни партии, които са коректив на ръководещите. Едно председателство не би трябвало да загърбва вътрешните проблеми и да успива опозицията. Ние сме най-бедната страна в Европейския съюз, доста оценки ни сочат и като най-корумпираната страна, тъй че вотът на съмнение няма нищо общо с председателството, съобщи Лечева.

Вярно е, че държавното управление работи за своя личен престиж и за престижа на Борисов, само че нашето предпочитание беше да се работи за просперитета на България и да се наложат всички тези тематики, които касаят българските жители, като обществения стандарт, които имат страни като Франция и Германия, тъй че не могат да ни упрекват за държанието ни. Искахме да бъдем една градивна съпротива, уточни социалистката.

Това ръководещо болшинство не може да зададе резистентен дневен ред, работещи решения също няма. Чух, че дневният ред е бил извънредно динамичен, само че в последна сметка остават тежки проблеми. Не става "да ти се махнат от главата ", би трябвало съществени промени в браншове като обществената политика. С години е отлагано решението на проблеми. Всичко това постанова мъчителни решения, в някои браншове би трябвало да се реже до кокал. Така би трябвало да се действаособено в битката с корупцията, акцентира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България ".

Бедността е най-големият проблем у нас. Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро пенсия? Българските жители желаят да живеят почтено, като останалите европейци, не желаят да са на дъното. А ние се отдалечаваме от предпоследните. Да погледнем единствено какъв напредък има в Румъния. С растежа у нас доста мъчно ще стигнем европейския стандарт, съобщи Лечева.

По думите й ръководещите нямат нито една сполучливо извършена промяна. Всяко държавно управление на ГЕРБ отсрочва промените, сподели още Весела Лечева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР