БСП е готова да ревизира участието си в правителството, ако

...
БСП е готова да ревизира участието си в правителството, ако
Коментари Харесай

БСП напуска правителството, ако се даде оръжие за Украйна

БСП е подготвена да ревизира присъединяване си в държавното управление, в случай че досегашната позиция да не се дава военна помощ за Украйна бъде изменена. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин в декларация от името на ПГ на левицата. Подкрепяме всички аспекти на помощта за Украйна без доставка на смъртоносни оръжия и муниции, акцентира той. По думите на Вигенин това е алена линия, която социалистите няма да прекрачат. Според Българска социалистическа партия е в полза на страната ни да подхожда внимателно и умерено и държавното управление да не основава непотребни терзания и напрежение.
Вигенин напомни, че Европейска комисия е решила да даде военна и филантропична помощ на Украйна и единствено част от средствата са за военни доставки. Той беше безапелационен, че от България не е излязъл нито един патрон за Украйна, нито като платена доставка на оръжие, нито като филантропична или военна помощ. Според Вигенин в изискванията на действителни закани за сигурността, не толкоз военни, колкото свързани с енергийните доставки, засилен поток от бежанци, държавното управление подхваща нужните дейности да резервира както вътрешната непоклатимост, по този начин и интернационалния престиж на страната. Има обаче политически обединения, които вместо да оказват помощ за консолидиране на обществото, основават напрежение, популяризират неистини, дълбаят разграничителни линии. Дали това ги прави по-популярни е рано да се каже, само че България става по-уязвима и слаба.
" Най-важно е обаче да се планува резултатът на глобите и контрасанкциите към Русия. Предстоящата актуализация на бюджета е метод желанията да бъдат облечени в цифри ", счита Вигенин и прикани за държавническо отношение към казуса.
" Няма външен напън над страната ни да изпрати военна помощ. Настояваме тематиката да бъде свалена от публичния спор, с цел да се пренасочи фокусът към надалеч по-важни проблеми ", разясни той. От Българска социалистическа партия чакат кабинетът да взе участие интензивно в полемиките за възобновяване на Украйна с фокус регионите с преобладаващо население с етнически българи. Социалистите чакат Министерски съвет да показа по-цялостен проект за ограниченията на бягащите от войната у нас. Трябва да се търсят благоприятни условия децата на бежанците да продължат образованието си и да им се помогне да следват украинската онлайн образователна стратегия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР