БСП е единствената политическа партия от управляващите, която сериозно вдига

...
БСП е единствената политическа партия от управляващите, която сериозно вдига
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Единствено ние от управляващите партии повишаваме своя рейтинг

" Българска социалистическа партия е единствената политическа партия от ръководещите, която съществено подвига своето наличие, с близо 2 %. Това демонстрира, че сме работили вярно през последните 6 месеца на ръководство, както и че са били работещи политиките, които сме защитавали региона на стопанската система и обществената сфера. "

Това съобщи организационният секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия.

" Успяхме да създадем по този начин, че да вдигнем добавките и средствата за младите фамилии. От 4500 на 6000 лева направихме необлагаемия най-малко, безплатните детски градини и яслите, а за пенсионерите успяхме да повишим над 20% пенсиите. Това са безспорни триумфи на Българска социалистическа партия, несъмнено съчетани с нашите съдружни сътрудници. В региона на стопанската система имаме 33% растеж на износа в действителни числа от 5.3 милиарда за първото тримесечие на последното ръководство на Политическа партия ГЕРБ, сега сме на 7.3 милиарда евро, което са 2 милиарда в плюс. И беше доста необичайно, че вота на съмнение беше тъкмо по тази тематика ", добави Гуцанов за ограниченията и предложенията на левицата, които са били осъществени през последната половин година.
По думите му през 2009 година Българска социалистическа партия е оставила България с външен дълг равняващ се на 13.5% от Брутният вътрешен продукт, а след ръководството на ГЕРБ той е бил двойно повишен до 25%. " Сега, единствено за 6 месеца успяхме да го понижим с два %, което демонстрира, че сме създали задоволително мощни стъпки в стопанската система, а това по всяка възможност е една от аргументите да имаме повишение на рейтинга си ", безапелационен бе социалистът.
" Трудна е обстановката по доста вектори. На първо място войната в Украйна оказа голямо въздействие върху света. Ние не съжаляваме за позициите, които заехме по тези въпроси, тъй като бяхме срещу даването на оръжия и считаме, че това бе вярната позиция. Успяхме да създадем по този начин, че да не тръгне нито един патрон от България за Украйна и също по този начин намираме за вярна позиция, че не изпратихме за Украйна наш представител в делегацията на Кирил Петков. България би трябвало да бъде оптимално неутрална в този развой, без значение, че сме страна членка на НАТО ", изясни Гуцанов за интернационалната политическа конюнктура и акцентира, че България се намира в състояние да не знае какви ще бъдат газовите доставки и е належащо да преговаряме с всеки един снабдител, в това число и с " Газпром ", и даде за образец Германия и Франция, които не са прекъснали своите връзки с съветската газова компания.

" За нас е значимо да имаме най-хубавите и предвидими цени. Ние би трябвало да осигурим стопанската система на страната ни, топлото и развиването на всяко едно българско семейство. В преговорния развой през последните дни поставихме въпроса и той беше признат от " Продължаваме промяната ", а точно, че би трябвало да бъдат направени всички старания за нормализиране на дипломатическите връзки сред България и Русия ", съобщи организационният секретар на социалистическата партия и добави, че към тези неща е било реализирано и единодушие за възобновяване на договарянията с " Газпром ".

По отношение на шпионския скандал от последните дни той изясни, че по този начин и не е станало ясно дали има подобен, тъй като при съществуването на 70 шпиони от една страна би трябвало да има и българи, с които те са контактували. " От закритото съвещание в Народното събрание нищо не стана ясно, в това число нямаше и отчет на ДАНС. За всичките тези дейности министър-председателят в оставка еднолично е взел решение. В тази обстановка ръководителя на ДАНС или би трябвало да каже кой какво му е разпореждал, или да си подаде оставката ", заключи Гуцанов за абсурда с съветските дипломати.

Той разяснява, че програмата на Българска социалистическа партия има доста ясни параметри и един от тях е развиването на стопанската система, като на второ място социалистите желаят да има безвъзмездни медикаменти за децата до 14 годишна възраст. " Партньорите ни се съгласиха и това към този момент е част от програмата. На последващо място - безвъзмездни учебници за децата до 12 клас и още веднъж да продължи повишението на пенсиите на възрастните хора, да има актуализация и предсказуемост. Да се понижи ножицата на неравенствата и подпомагането на младите фамилии, а това става с стопанска система и средства. А с цел да развиваме своята стопанска система би трябвало да имаме ясни параметри ", продължи Гуцанов за целите на Българската социалистическа партия в ръководството на България и добави, че за осъществяване на тези промени е нужна поддръжка от 121 народни представители, което е ангажимент на мандатоносителя и техния претендент за министър председател.

" Най-вероятно през днешния ден следобяд ще имаме по-конкретни диалози по отношение на министрите и те ще бъдат показани на нашия Национален съвет. А самите диалози за министерствата са водени по политики, не за съответни персони ", заключи социалистът за завършването на договарянията.
Гуцанов бе безапелационен, че Българска социалистическа партия седи за кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ, тъй като е нужна смяна в закона, с цел да може антикорупционния орган да влезе в своите функционалности и да има нужната правдивост. " Един от проблемите в последните 6 месеца е, че не се стигна до тази правдивост. Разбира се събитията за това са доста. Едното е, че ние не успяхме да създадем правосъдната промяна, тъй като не можем да създадем по този начин, че да има смяна в прокуратурата. И по тази причина не се стигна до 7.8 милиарда дадени по инхаус средства без търг и конкурс, част от които са превеждани непосредствено по сметки на компании ", добави той.

Програмата, която се показва е за 6 месеца, тъй като по думите на Борислав Гуцанов това е реалистичното сега. " Да се излезе от комплицираната обстановка, в която се намираме и след това да се видят идващите цели. Нека през тези месеци да осъществим тази доста амбициозна стратегия и мисля, че ще получим избор на доверие от хората отвън Народното събрание ", заключи националният представител от Българска социалистическа партия.
" Трябва да има чисто нов Закон за пътищата и сме го записали в програмата за ръководство. Наказанията би трябвало да бъдат доста по-строги, когато става въпрос за алкохол и опиати. Не може един човек да бъде хващат с съществуването на алкохол и опиати и да бъде на независимост ", акцентира Гуцанов.
" Президентът трябваше да бъде по-внимателен, когато се организираха диалозите с политическите партии. Ние не можехме да отидем на съвещания, тъй като разбрахме от сутринта за следобеда, а през това време гледахме бюджета - нещо, което за Българска социалистическа партия беше основно значимо. Защото този бюджет помагаше на всяко едно семейство в страната ни. Трябваше да има доста по-внимателни диалози и фактически да има чувания с всяка една партия. Решение на Радев е дали да ни връчи 3-ти мандат, само че нека не се стигне до там, а още на следващия ден да имаме нужните 121 народни представители. Това е по-разумното и вярно за страната ни на този стадий ", съобщи той по отношение на отминалите съвещания с политическите партии.

В умозаключение Борислав Гуцанов сподели, че не би трябвало да има държавно управление непременно без значение, че сега за България е доста по-добре да има устойчиво ръководство, в сравнение с още веднъж страната ни да попадне в изборна серпантина. " Защото никой не е сигурен, че след един парламентарен избор ще имаме по-различно Народно заседание от това, което е сега ", приключи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР