БСП е единствената нелидерска партия у нас. БСП направи за

...
БСП е единствената нелидерска партия у нас. БСП направи за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Другари и другарки, БСП е единствената нелидерска партия


Българска социалистическа партия е единствената нелидерска партия у нас. Българска социалистическа партия направи за първи път директен избор на ръководител. В момента единствено Българска социалистическа партия сме подготвени с повсеместен различен проект за ръководство на България. Това сподели водачът на левицата Корнелия Нинова при доклада за постигнатото от партията през миналите 4 години, който направи пред 50-ия юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия.



“Скъпи, делегати, приветствам ви с избора ви – този новоизбран състав на конгреса ще заседава в идващите 4 години. Пожелавам ви да бъдат ползотворни и сполучливи. Преди да погледнем към идващите 4 години дано оценим отминалите 4. Започнахме ги с заричане да променим Българска социалистическа партия , с цел да променим България. Поставихме си 6 задания преди 4 години и ги изпълнихме ”, съобщи тя.

Нинова уточни, че първата им цел през 2016 година е била да разгласят държавното управление на Борисов за нездравословно за страната, и че я води към злополука.

“Поехме ангажимент да превърнем Българска социалистическа партия в ударна съпротива на този модел на ръководство и го изпълнихме. Само за интервала на деяние на 44-ото Народно заседание ПГ на “ Българска социалистическа партия за България ” внесе 138 законопроекта и 72 плана за решение. Всеки от тях беше зависещ на нуждата от основаването на законови условия за построяването на солидарно общество от свободни жители, живеещи в обективна страна. Много от предложенията ни в икономическата и обществената сфера откриха отражение в годишно изготвяните различни бюджети на Българска социалистическа партия. Една традиция, която създадохме и ние започнахме първи и към този момент е одобрена в българския парламент ”, регистрира избраният отново водач.

Тя добави още, че са били и поредни напъните на ПГ за подкрепяне на българското произвеждане и одобряване на икономическата роля на страната като регулатор в основни браншове.

“Освен сензитивното и стабилно повишение на пенсиите, настоявахме и предложихме Закона за възрастните хора, който да регламентира съществени техни права. Настоящият мандат на Народното събрание бе белязан от приемане на антикорупционно законодателство. Като че ли се не помни, че ПГ на “ Българска социалистическа партия за България ” се опълчи на концепциите на ръководещите и показа собствен закон ”, акцентира Корнелия Нинова.

От доклада й стана ясно, че народните представители от Българска социалистическа партия са задали 1219 въпроса, 177 питания, 25 от които са прераснали в разисквания, както и че са внесли 5 претенции за избор на съмнение към държавното управление на ГЕРБ и “Обединени патриоти ” ”.

Тя обърна внимание, че групата е предложила основаването на десетки краткотрайни комисии, които да проучат неизплатените заплати, замърсяването на питейните води, корупционни практики и други.

“Групата ни интензивно се възползва от опцията си да се обръща към Конституционния съд. Подадохме 11 претенции за определяне на противоконституционни актове на Народното събрание. До момента 4 от настояванията ни са почетени. Предстои решаването на две от делата. В резюме – парламентарната група трансформира програмата на партията в действителни законодателни дейности, беше извънредно дейна и заслужава високата оценка на конгреса и на партията. Благодаря ви, скъпи депутати, вие сте бойци ”, съобщи Нинова и продължи: “Преди 4 години казахме, че няма да влизаме в очевидни и скрити сделки за власт за облагодетелстване на малко на брой от нас за сметка на 1 млн. българи, които ни дадоха доверието си. Изпълнихме го. Не приехме предлагането да имаме ръководител на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов ”, сподели още Нинова и регистрира, че това би било пагубно за България и за Българска социалистическа партия.

Според нея опитът в България сочи, че всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ губи ролята си в дейния политически живот.

“Най-важното – моралът в политиката диктува да не лъжеш гласоподавателите си. Не излъгахме 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме опция. Знаете, че имаше напън извън и отзиви вътре в партията за огромна коалиция по това време. Бяхме съблазнявани с моркова, бяхме бити с тоягата, само че издържахме ”, съобщи тя и заявява, че единствено те не са влезнали в скрити сделки с никого.

“Не се продадохме и не се предадохме и това изискуем на всички вас – социалистите в цялата страна. Благодаря ви, благодаря ви! Заедно доказахме, че политиката не е пари и постове, а морал и грижа за хората ”, разяснява Нинова.

Тя уточни, че третата цел е била различния проект за ръководство на страната.

“Изпълнихме го – имаме нашия проект “Визия за България ”, сподели Нинова и регистрира, че това не е кабинетен документ. “Обърнахме се към всеки наш съотечественик с каквато опция разполага, с каквито сили и пълномощия има, да се включи в този развой. Това беше развой, а не еднократен акт. В момента единствено Българска социалистическа партия сме подготвени с повсеместен различен проект за ръководство на България ”, сподели още водачът и добави, че четвъртата им цел е била да вдигнат Българска социалистическа партия на крайници, което се е случило.

“Изпълнихме го. Победихме на президентските избори, увеличихме депутатите си с българския парламент. Единствената партия сме, която увеличихме евродепутатите си ”, уточни Корнелия Нинова и акцентира,че са нараснали и кметовете и общинските си съветници на локалния избор.

Тя посочи, че петата задача е била смяната в партията. Според нея, когато имаш рекламация да променяш България, би трябвало да дадеш персонален образец.

“Тази промяна устоя инспекцията на времето ”, добави тя и даде обещание:

“Ще направя всичко по силите си, с цел да извърша доверието на социалистите с почтени, открити и поредни политики за преобразяване на Българска социалистическа партия в първа политическа мощ в България ”, съобщи тя и увери, че ще се бори за разделяне на управляващите, независимост на словото, правдивост, страна в помощ на икономията, нова конструкция на земеделието и нов модел за финансиране.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР