БСП диша във врата на ГЕРБ за изборите за Европейски

...
БСП диша във врата на ГЕРБ за изборите за Европейски
Коментари Харесай

БСП диша във врата на ГЕРБ за евровота

БСП диша във врата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент . Това демонстрира социологическо изследване на " Тренд " по поръчка на вестник " 24 часа " .

На въпрос " Ако на изборите за Европейски парламент се явят следните партии и обединения, за коя от тях бихте дали своят вот ", 18,7% (18,3% през януари) дават отговор, че ще употребяват правото си на глас в поддръжка на ГЕРБ . 17,4 на 100 (17,1% през януари) от интервюираните декларират, че ще гласоподават за Българска социалистическа партия . Традиционно на трето място е Движение за права и свободи надалеч обратно с 6,5% , което е дребен спад спрямо извадка от януари, когато 6,9 на 100 са оповестили, че ще гласоподават за партията. Всички останали партии и обединения получават под 4% : " Обединени патриоти " (3,8% през февруари и 3,5 на 100 през януари); Демократична България (съответно 2,3% и 2%); " Воля " (1,5% и 1,6%).
 Три партии със несъмнено посланичество в Екологичен потенциал, сочи
Три партии със несъмнено посланичество в Екологичен потенциал, сочи " Тренд "

Близо 40% от хората знаят за коя партия ще гласоподават

Висок е процентът на интервюираните, които дават отговор, че няма да гласоподават за никого - 44,3% (45,1% през януари).

По отношение на институциите Народното събрание е с най-високи негативни оценки за работата си (68%), а съдът е с най-ниски позитивни (20%).

Омбудсманът събира най-широко утвърждение (63% позитивни оценки против 20% отрицателни). Зад него е президентът (53% позитивни против 31% отрицателни).

22% правят оценка позитивно работата на прокуратурата, а 56% са на противоположното мнение.
 Изравнени сили на Българска социалистическа партия и ГЕРБ мери
Изравнени сили на Българска социалистическа партия и ГЕРБ мери " Медиана "

Среден 3.40 пишат жителите на държавното управление

Армията и Българската православна черква записват по-високо утвърждение за своята работа за сметка на неодобрението.

Положителна оценка армията среща измежду 47%, до момента в който негативната е 31%. Църквата от своя страна се употребява с поддръжката на малко под половината (49%) от всички български жители против малко над една пета (21%), които са на противоположното мнение.

54% от респондентите имат вяра, че изборите за Европейски парламент са значими, а единствено 14% - извънредно значими.

Сондажът разкрива още, че най-съществен е евровотът за симпатизантите на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Сборът от вариантите " извънредно значими " и " по-скоро значими " измежду последователите на двете огромни партии е близо 80% . Изследователският център проучва, че това приказва за мощна готовност и измежду двата електората за идните избори . Видимо по-слаб интерес към евровота през май се записва измежду най-младите (18-29), което обаче може да се окаже и евентуален електорален запас за някои обединения.

Проучването ни през март ще покаже дали измененията в изборните правила и последвалите събития ще дадат отражение върху партийните желания на българите, заключават от " Тренд ".

Изследването е извършено сред 5 и 13 февруари. В него са взели участие 1007 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР