БСП дава политическа подкрепа за двата проекта за модернизация на

...
БСП дава политическа подкрепа за двата проекта за модернизация на
Коментари Харесай

БСП дава политическа подкрепа за модернизацията на армията


Българска социалистическа партия дава политическа поддръжка за двата плана за рационализация на въоръжените сили. Това са решили на днешното си съвещание на Националния съвет социалистите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предстои пленумът да гласоподава публична позиция на Българска социалистическа партия във връзка с модернизацията на българските въоръжени сили, прецизираха на брифинг от партията.

За следващ път ще се удостовери уговорката на Българска социалистическа партия към процеса на рационализация на въоръжените сили, уточни Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия. Той посочи, че партията поддържа и двата плана. „ Даваме политическа поддръжка, която е под изискване - в случай че зародят подозрения за корупционни практики, то ние сме подготвени да оттеглим тази поддръжка “, акцентира Зафиров.

Проектите за модернизиране на армията са за закупуване на нов вид изтребители за армията и техника и съоръжение за пехотата с планирана стойност 3.26 милиарда лева

БГНЕС напомня, че в петък Народното събрание утвърди плановете за капиталов разход за рационализация на Сухопътни войски и Военновъздушните сили. За гласоподаваха 151 народни представители, 7 бяха срещу. Тогава ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи от от парламентарната естрада, че „ Българска социалистическа партия за България “ ще поддържа плановете за рационализация на българската войска, тъй като извършват поставените от тях условия. Тя изясни, че левицата е сложила изискване да не се надвишават 2% от Брутният вътрешен продукт. „ Проектите, които ни показа Каракачанов, не надвишават 2% от Брутният вътрешен продукт. Първото ни изискване е изпълнено “, добави тя в петък. Като второ изискване Нинова уточни тогава - да бъдат ангажирани компаниите от българската отбранителна промишленост и българската стопанска система по линия на офсет и индустриалното съдействие, сходно на това, което прави Румъния. „ В плановете, които ни показа Каракачанов, имат задължения. Следователно и второто ни изискване към този момент е изпълнено “, сподели Корнелия Нинова в този ден. /БГНЕС

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР