БСП дава негативна оценка на 100-те дни на правителството Борисов-3“.

...
БСП дава негативна оценка на 100-те дни на правителството Борисов-3“.
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: 100-те дни на Борисов са пропиляно време за България

БСП дава отрицателна оценка на 100-те дни на държавното управление „ Борисов-3 “. Това е държавно управление на договорката в името на власт, за сметка на сменените обещания и излъгани гласоподаватели.

Това е държавно управление на свадите, корупцията и неустойчивостта “, съобщи зам.-председателят на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев. Според него НДК, Боршош, „ Суджук гейт “ не са изолирани феномени, а обрисуват същинския профил на това ръководство.

„ Всичко се свежда единствено до едно – преодоляване на стопанската система, търговия с въздействие, покоряване на цели браншове от българската страна на групировката към ГЕРБ, разгром върху околната среда и опит за ограничение на правата на работещите – или си част от играта и плащаш, или те смачкват. А суджукът е единствено най-циничната част от проявлението на това ръководство на ГЕРБ “, добави той. Като образци Бойчев уточни скандалните назначения – нацистките поздрави, митинги на браншовите организации, бързите обвинявания в корупция. „ Това държавно управление стартира с лобистко законодателство – първият законопроект, импортиран в Народно събрание – законът за запазване на земеделската земя, бе отдръпнат от самите тях два дни по-късно “, сподели още той. По неговите думи сесията на това Народно събрание е завършила със скандални законопроекти, които лимитират достъпа до правораздаване и правата на българските жители и всекидневно се генерират кавги. „ Социалният разговор е замразен. Българското държавно управление вместо да го предизвиква и подсигурява, то опълчва синдикати на работодателски организации “, разяснява още националният представител.

Той акцентира, че сме очевидци на митинги в Министерство на вътрешните работи поради унизителните условия на работа на чиновниците – липса на разговор и схващане от страна на министъра. „ Подобно е ситуацията и в Министерството на защитата – безпорядък към плановете за рационализация на българската войска. Опит да се разпалва война сред институциите - поправките в закона за защита и въоръжени сили, които лимитират пълномощията на българския президент и вършат опит да се политизира армията “, посочи зам.-председателят на левицата. Той е на мнение и че се опълчва група български пенсионери на друга. „ Тези 100 дни върнаха омразата, борбата и разделянето в българското общество такова, каквото го бяхме не запомнили от 90-те години. Непрекъснато диалогът се свеждаше до предишното и то се употребява единствено, с цел да се чертаят разграничителни линии. Едно пропиляно и изгубено време за България “, безапелационен е Бойчев. Според него не е бил подложен нито един от значимите проблеми на българските жители – беднотия, растящо неравноправие, демографска злополука, гарантиране сигурността на всеки български жител, битка с престъпността и корупцията, съвременно и налично обучение и опазване на здравето.

„ Тези 100 дни на кабинета на Борисов потвърдиха, че ГЕРБ избират силата пред демокрацията - правото на мощния пред закона. Суджукът за малко на брой, вместо самун за всички “, сподели още той. Жельо Бойчев акцентира, че България има и заслужава различен вид бъдеще и различен вид вероятност. „ Това заслужават и всички милиони български жители, които останаха и не напуснаха страната. От Българска социалистическа партия желаеме да им кажем, че има смисъл да останат и да се борят. Ние протягаме ръка към всеки, решил, че борбата за България не е изгубена “, заключи Жельо Бойчев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР