БСП даде началото на своя митинг-шествие по случай Деня на

...
БСП даде началото на своя митинг-шествие по случай Деня на
Коментари Харесай

БСП даде старт на предизборната си кампания

БСП даде началото на своя митинг-шествие по случай Деня на труда и интернационалната работническа взаимност, с който “БСП за България ” открива и предизборната си акция за идните евроизбори, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Преди формалните речи в триъгълника пред президентството се събраха два лъча с шестващи – на Българска социалистическа партия и на народен профсъюз „ Защита ”.

“Скъпи социалисти, симпатизанти, скъпи българи от цялата страна. Да ни е цветущ 1 май, Международният ден на труда и работническата взаимност. Да ни е честита 143-ата годишнина от Априлското въстание. Въстание на българския дух и българското свободолюбие. Благодаря ви, че дойдохте през днешния ден, вижте какъв брой сме доста и дружно, с цел да дадем вяра и религия на нашите сънародници, че може да има правдивост в този момент. ” С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде начало на Първомайския митинг-шествие, с който левицата откри акцията си за евроизборите.

Хората, пристигнали от цялата страна в София, потеглиха на шествие от пл. „ Св. Александър Невски “ към пл. “Независимост ”. Те носят плакати с надписи: „ Искаме европейски приходи “, „ Справедливост и достолепие СЕГА! “, „ Искаме да останем в България “, „ Не щем учтивост, а правдивост “.

Днес от тук пред Министерски съвет стартира нашият път към успеха, който ще смъкна Бойко Борисов от власт, съобщи от трибуната депутатът Георги Свиленски. Според алените министър председателят се е скрил в кабинета си „ от боязън “.

Ние сме тук, тъй като пристигна време България да поведе борба за своето достолепие. От 12 години сме членове на Европейски Съюз, само че сме надалеч от Европа. В България към този момент 10 години ръководи бандата на Бойко, която е на път да се разпадне. Всички виждаме по какъв начин общините са се трансформирали във феодални владения. Превърнахме се в страна, в случай че нямаш средства, не можеш да имаш положително опазване на здравето, съобщи лидерът на листата Елена Йончева, която обърна внимание на свободата на медиите и корупцията в България.

Още предходната година от този площад поискахме оставка на това държавно управление, което води страната към бездна. Искаме прилични приходи и положително опазване на здравето, съобщи Красимир Митов от профсъюз „ Защита “. Той прикани всички българи да отидат при урните да дадат своя избор.

Днес в XXI век в България има бели плебеи на труда и хиляди работещи небогати. На митинг-шествието ни събра желанието за смяна на бъдещето, сподели Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия цитира статистиката, съгласно която над милион и половина са небогати, а други са си създали къщи за посетители с нашите пари. В Ямбол ги качват в болничното заведение на ръце, а Цветанов го качват с асансьор в хола, добави Нинова.

„ Модел, в който властта и парите подменят закона. Задкулисието унищожи истината. Подмениха историята, българщината. Не подменяйте историята на българите, те ще подменят и изборите “, означи Нинова.

ГЕРБ си избраха слоган „ Европа ни чува ”. Да, тя ги чу и ги видя. Затова можем да създадем смяната и тук в България. Победата ни значи връщане на държавността, съобщи още Нинова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР