БСП да преосмисли позициите си срещу Истанбулската конвенция. Такъв силен

...
БСП да преосмисли позициите си срещу Истанбулската конвенция. Такъв силен
Коментари Харесай

Заради Истанбулската конвенция, Корнелия Нинова вече не е вице на Социнтерна

БСП да премисли позициите си против Истанбулската спогодба. Такъв мощен външен напън се оказва върху лидерката Корнелия Нинова в последните седмици, разкриха от „ Позитано “ 20.

Новият ръководител на ПЕС Стефан Льовен е изпратил писмо във връзка отхвърли на българските социалисти да признаят Истанбулската спогодба, в което припомня, че другите партии в политическото семейство на левицата слагат въпрос за това Българска социалистическа партия изповядва ли общите полезности и приканват да се подхващат дейности против нея.

Скандал по тематиката се развихрил на конгреса на социалистическия интернационал в Мадрид преди дни, разкриха осведомени. Нинова беше вицепрезидент един мандат и кандидатурата й беше издигната още веднъж. Отлично осведомени потвърдиха, че върху нея е извършен напън да се отдръпна. След като отказала, без никаква процедура тя е заличена в листата на претендентите и въобще името й не е било подложено на гласоподаване.

Причината е писмо на представителка на организацията на дамите в социнтерна. В него се обяснава, че националното законодателство на България, което не разрешава ратификацията на Истанбулската спогодба, би трябвало да бъде преодоляно и не може да бъде опрощение да се пренебрегват интернационалните правила. А Нинова не е подобаваща за вицепрезидент, тъй като е съперник на конвенцията, оповестява “ “.

Заради опълчването на Българска социалистическа партия и персонално на Нинова ратификацията на Истанбулската спогодба не мина в Народното събрание. Тогава делегация на ПЕС дойде в България в опит да накара " Позитано " 20 да отстъпи, само че тя не го направи.

„ Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия, ще пазя мнението на хора, които са ме подкрепили, а то е срещу Истанбулската спогодба. Българската конституция пази другите хора, само че ратификация на Истанбулската спогодба в България е акт неосъществим. Докато съм ръководител ще не отстъпвам тази позиция с всички опасности и отговорности ", е заявяваната позиция на Нинова.

Конституционният съд предходната година излезе с решение, съгласно което пол би трябвало да се схваща единствено в неговия биологичен смисъл.  

„ Поздравявам Конституционния съд. Откакто се занимавам с политика, най-големият напън от вътрешната страна и извън ми е оказван по тази тематика - Истанбулска спогодба и налагане на джендър идеология. И до през днешния ден слушам обвинявания, че Българска социалистическа партия не е лява партия, щом не ги признава. Че съм трансформирала характера на партията от лява в консервативна. Бях заклеймявана и оприличавана на Виктор Орбан, когато преди години приканих: “Пазете децата и фамилията. ” Знам, че това няма да ми бъде простено, само че си е заслужавало цялото изпитание. " Това написа тогава Нинова във фейсбук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР